ΕΚΛΕΙΨΗ 8ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΕΚΛΕΙΨΗ 8ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Από τον Παύλο Χαϊκάλη

Στις 8 Νοεμβρίου 2022 και στις 2.02 μ.μ. ώρα Ελλάδος, πραγματοποιείται μια ολική Έκλειψη Σελήνης στην 16η μοίρα του άξονα Ταύρου- Σκορπιού

και συγκεκριμένα στον άξονα 6ου -12ου Οίκου της Ελλάδος.

Στην Έκλειψη αυτή συμμετέχουν ο Ερμής και ο Ουρανός, ενώ το μεσοδιάστημα Ήλιου- Σελήνης τετραγωνίζεται από τον Κρόνο.

Ο τελευταίος τετραγωνίζει και τον Ουρανό καθιστώντας την έκλειψη αυτή κάπως δύσκολη.

Ο Ωροσκόπος είναι στους Ιχθύς και σε σύνοδο με το μεσοδιάστημα Κρόνου -Ποσειδώνα, επιδεινώνοντας την βαριά συναισθηματική- καταπιεστική ένταση της έκλειψης.

Μην ψάχνετε για γεγονότα, γιατί όλα βρίσκονται εδώ. Ακόμη και ο αυτοέλεγχος που χρειάζεται θα είναι εκνευριστικός. Ξαφνικές ζημιές -πάθη- ταλαιπωρίες είναι μέσα στο παιχνίδι.

Η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει μεγάλη πίεση και εδώ θα φανεί η ισχύς των φίλων και συμμάχων.

Είναι μια έκλειψη που γενικά θα απασχολήσει σε θέματα συνειδητοποίησης και αυτοελέγχου.

Οι ανάγκες επιβίωσης ορίζονται στην οικογένεια και το σπίτι. Οι αξίες εκδηλώνονται στην οικογενειακή ζωή.

Το γυναικείο φύλο έχει πάλι να αντιμετωπίσει δυσάρεστες καταστάσεις.

Δυσκολίες σε ερωτικές σχέσεις. Θα υπάρξει μια ανικανότητα στην έκφραση των ερωτικών διαθέσεων λόγω προβλημάτων.

Θα ευχόμουν να μην ξανακούσουμε για βιασμούς και κτηνωδίες. Θα εισακουστώ όμως;

Φίλοι γίνονται εχθροί και παρασκήνιο χάους δηλητηριάζει τις ζωές. Θέλει προσοχή στο να μην ξεγελαστεί κάποιος γιατί η αστάθεια και η ανηθικότητα θα κάνουν θραύση.

Η τέχνη ευτυχώς γίνεται πάλι διαφυγή σε όλο αυτό το χάος. Ελπίδα ότι θα υπάρξουν καλλιτεχνικές επιτυχίες που θα αποτελέσουν διέξοδο στην αδυναμία διαχείρισης καταστάσεων.

Σε μια δύσκολη ομολογουμένως συγκυριακή στιγμή δεν θα μου φαινόταν και περίεργο να ανακοινωθούν εκλογές προς αντιμετώπιση αυτής της δυσάρεστης κατάστασης. Δεν είναι εύκολο και αν θα γινόταν ίσως αναδείκνυε το μεγάλο πρόβλημα.

Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια. Θα ξεπεραστεί κι αυτό.

Το επίσης ανησυχητικό φαινόμενο σ αυτήν την έκλειψη είναι ότι ο Άρης είναι ανάδρομος.

Ο ανάδρομος Άρης σχετίζεται με τη σεξουαλική καταστολή, τον ανεξέλεγκτο ή ανεσταλμένο θυμό και την καταστολή των ενστίκτων επιβίωσης. Έχει συσχετιστεί με αδυναμία, υποταγή και βία. Και επίσης κυβερνάται από τον Ερμή που εδώ συμμετέχει στην έκλειψη.

Οποιεσδήποτε εκκρεμείς απογοητεύσεις πρέπει τώρα να εξεταστούν. Αντιμετωπίστε τον θυμό σας, αναγνωρίστε τα φυσικά σας ένστικτα και ελέγξτε τα. Αντί να ενεργείτε αυθόρμητα ενώ ο Άρης είναι ανάδρομος, χρησιμοποιήστε αυτόν τον χρόνο για να αναπτύξετε νέες στρατηγικές για επιθετικότητα. Αυτή η διαδικασία απαιτεί αντικειμενικότητα. Απαιτεί από εσάς να σταθείτε πίσω για να εξετάσετε τη ζωή σας και πού πηγαίνετε.

Ο Άρης, λόγω της επιθετικής του φύσης, σας προκαλεί να σταματήσετε να προχωράτε για να δημιουργήσετε νέες εμπειρίες μόνο με βάση το ένστικτο.

Ο ανάδρομος Άρης παρέχει μια σπάνια ευκαιρία για ανακατεύθυνση της διεκδικητικής δύναμης. Για να το κάνετε εποικοδομητικά, πρέπει να αναγνωρίσετε πώς χρησιμοποιήσατε τη δύναμή σας στο παρελθόν και να διακρίνετε πώς θέλετε να την κατευθύνετε στο μέλλον.

Επηρεάζονται οι έχοντες σημεία στις 16 μοίρες των Σταθερών (Σκορπιοί – Ταύροι – Λέοντες – Υδροχόοι) καθώς και οι έχοντες σημεία στις 3-5 μοίρες των μεταβλητών ( Δίδυμοι – Παρθένοι – Τοξότες – Ιχθύς).

Είναι η ευκαιρία να αναδιοργανωθούμε. Γιατί το 2023 είναι λιγάκι δύσκολο.


Image