Φυσικός Έλεγχος Γεννήσεων

Φυσικός Έλεγχος Γεννήσεων

Από τον Παύλο Χαϊκάλη.

Σε μια εποχή όπου το πρόβλημα των γεννήσεων απασχολεί όλο και περισσότερο κόσμο, θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε πως όλο αυτό το θέμα μπορεί να ελεγχθεί με φυσικό τρόπο και πως επίσης οι ασφαλείς ημέρες συνεύρεσης για ένα ζευγάρι μπορούν να προσδιοριστούν.

Κατά πρώτον δεν ανακάλυψα εγώ την πυρίτιδα. Και κατά δεύτερον δεν το παίζω ιατρός όπως κάποιοι μπορεί να υπέθεσαν.

Επίσης στο φαινόμενο αυτό, είχε πρωτοαναφερθεί με άρθρο του ο Κος Δημήτρης Κορωνάκης και το οποίο έχει αναδημοσιευθεί.

Ας θυμηθούμε λοιπόν.

‘Όλα ξεκίνησαν στα μέσα της δεκαετίας του 1950 από τον Τσέχοσλοβάκο  ιατρό-ψυχολόγο Γιούγκεν Γιόνας, όπου ζούσε στα σύνορα Σλοβακίας και Ουγγαρίας. Γνώστης της Κοσμοβιολογίας και Αστρολογίας ο Γιόνας έψαχνε ένα τρόπο να προσδιορίσει τις ακριβείς χρονικές στιγμές που μπορεί μια γυναίκα να έχει ωορρηξία.

Η μέθοδος του ρυθμού που είχε αναπτυχθεί από τους Δρες Χ. Κνάους και Κ. Οτζίνο, έκανε την παραδοχή ότι μια γυναίκα είναι γόνιμη στο μεσο περίπου του χρονικού διαστήματος ανάμεσα σε δύο περιόδους.

Μόνο που η μέθοδος αυτή,που επικρατεί ακόμη και σήμερα, απεδείχθη ανεπιτυχής. Το γεγονός ότι η εγκυμοσύνη άρχιζε έξω από τον προβλεπόμενο κανονικό κύκλο της ωορρηξίας, σήμαινε ότι η ωορρηξία μπορούσε να συμβεί οποιαδήποτε χρονική στιγμή μέσα στο μήνα και χωρίς κανονικότητα.

Ο Γιόνας δεν μπορούσε να το δεχθεί αυτό. Είχε την πεποίθηση ότι η δημιουργία μιας ανθρώπινης ζωής δεν είναι ένα τυχαίο και άτακτο συμβάν και ότι στο Σύμπαν επικρατεί τάξη.Είχε άδικο;

Η επιστήμη είχε ήδη αναγνωρίσει την επιρροή της Σελήνης πάνω σε κατώτερους οργανισμούς και στην ικανότητα τους να ζήσουν και να αναπαραχθούν.Ο Γιόνας σκέφθηκε ότι το μονοκύτταρο ωάριο της μήτρας δεν μπορούσε να είναι τόσο διαφορετικό από τους μικροσκοπικούς οργανισμούς.



Επίσης συνέβαλλε στη διαμόρφωση της άποψης του, ο κανόνας που είχαν αφήσει οι λόγιοι της Ασσυρίας και Βαβυλωνίας ότι “Η γυναίκα είναι γόνιμη στη διάρκεια μιας ορισμένης φάσης της σελήνης”.

Μετά από μεγάλη έρευνα κατέληξε στις 15/8/1956 στους τρείς θεμελιώδεις κανόνες για τη σύλληψη, τον προσδιορισμό του φύλου και την ικανότητα επιβίωσης του εμβρύου.

  • Η απόσταση Ήλιου και Σελήνης κατά την γέννηση μιας γυναίκας, όταν επαναλαμβάνεται κάθε μήνα, αποτελεί δείκτη γονιμότητας της,ανεξάρτητα από τον κύκλο περιόδου της.
  • Το φύλο του μελλοντικού παιδιού θα μπορεί να προσδιοριστεί από τη θέση που έχει Σελήνη κατά τη διάρκεια του διαστήματος γονιμοποίησης.(Αρνητικό η Θετικό πεδίο της εκλειπτικής)
  • Η δυσμενής κατανομή των δυνάμεων βαρύτητας των πλανητών, κατά τη στιγμή της σύλληψης, παράγει επιπλοκές κατά την εγκυμοσύνη και ιδιαίτερα για το έμβρυο.

Ένας άλλος επιστήμονας,ο Δρ. Ρέτσνιτζ, το ίδιο περίπου διάστημα ανακάλυψε ότι η γυναίκα έχει ένα διπλό κύκλο γονιμότητας κάθε μήνα.Απο αυτούς τούς δύο κύκλους,ο ένας έχει διάστημα ελάχιστης γονιμότητας,και ο άλλος μέγιστης.

Μέσα από έρευνα διαπιστώθηκε ότι το διάστημα που σχετίζεται με τον κύκλο ρυθμού (περιόδου-ωορρηξίας) έδινε μόνο 15-30% ποσοστό επιτυχίας. Το υπόλοιπο 70-85% οφείλεται σε ένα ανεξάρτητο διάστημα που συνδέεται με τη φάση της Σελήνης.

Το 1969 ιατρική ομάδα με επικεφαλής το Δρ. Φράκλιν Μπράυερ, ανακοίνωσε ότι μελέτες που έγιναν σε 2.300 Αμερικανίδες και Καναδέζες επιβεβαίωσε τη θεωρία των Ρετσνιτζ-Γιόνας.

Μετέπειτα έρευνα έδειξε ότι ο συνδυασμός του κύκλου του ρυθμού και της σεληνιακής φάσης έδειχνε έως και 100% επιτυχή αποτελέσματα.

Ταυτόχρονα αναδείκνυε και τις ασφαλείς ημέρες όπου ένα ζευγάρι μπορούσε να αποφύγει τη σύλληψη.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι ζευγάρια που έδειχνα φαινομενικά στείρα, τεκνοποίησαν όταν απεδείχθη ότι η σεληνιακή φάση της γυναίκας συνέπιπτε με τις ημέρες περιόδου της, όπου το ζευγάρι δεν είχε επαφή.

Ο Γιόνας ίδρυσε επίσης το κέντρο προγραμματισμού “Αστρα-Νίτρα” όπυ δέχθηκε πολλά γράμματα από γυναίκες που βοήθησε να τεκνοποιήσουν.

Η μεγάλη επιτυχία του Γιόνας έφερε όμως και αντιπάθειες. Πολλοί αμφισβήτησαν ακόμη και την διανοητική του κατάσταση. Ευτυχώς στο τέλος δικαιώθηκε.

Η εισβολή το 1968 της Ρωσίας στην Τσεχοσλοβακία δεν άφησε ανεπηρέαστο το έργο του Γιόνας.Έτσι στις αρχές του 1970 άρχισαν οι λογοκρισίες στα γράμματα των ατόμων που ζητούσαν βοήθεια με αποτέλεσμα σε λίγο καιρό το κέντρο “Αστρα-Νίτρα” να κλείσει.

Το ερώτημα που τίθεται μετά από όλη αυτήν την έρευνα,είναι ο κάθε ζευγάρι μπορεί να τεκνοποιεί κατά βούληση;;

Όχι φυσικά. Πρέπει πάντα να συμφωνεί και το Σύμπαν. Σήμερα η επιστήμη έχει επιτύχει θαύματα.  Γυναίκες με προβλήματα στις σάλπιγγες η χωρίς αυτές έχουν τεκνοποιήσει. Η μέθοδος της εξωσωματικής κερδίζει έδαφος. Είτε συμφωνεί κάποιος είτε διαφωνεί με αυτήν, σίγουρα δεν μπορεί να στερήσει από μια γυναίκα τη χαρά της μητρότητας.

Η Αστρολογία μπορεί να συμβάλλει στο να βοηθήσει κόσμο να βρει τις ημέρες γονιμότητας μιας γυναίκας, να αποφύγει τις δύσκολες ημέρες για εμβρυομεταφορά, αποφεύγοντας αποτυχίες με ψυχικό και οικονομικό κόστος. Επίσης να βοηθήσει ζευγάρια να βρούν ασφαλείς ημέρες συνεύρεσης, αποφεύγοντας χάπια και άλλες παρακινδυνευμένες μεθόδους αντισύλληψης.

Φυσικά θα πρέπει άλλη μια φορά να τονιστεί ότι τον τελευταίο λόγο τον έχει πάντα ο γιατρός, και αυτός είναι ο κατ εξοχήν αρμόδιος και φέρει όλη την ευθύνη της έκβασης. Ο Αστρολόγος λειτουργεί σαν διαμεσολαβητής στην υπόθεση κάθε μέλλουσας μητέρας με συμβουλευτικό πάντα τρόπο. Και μην ξεχνάμε κάτι σημαντικό.Δεν είναι όλες οι γυναίκες γεννημένες να γίνουν μάνες.Μην δίνουμε ελπίδες εκεί που δεν πρέπει.

Αυτή είναι η συμβουλευτική χαρά που προσφέρει η Αστρολογία. Αλλα πάνω από όλα να συμφωνεί και το σύμπαν. Αλλιώς επιστήμη και άνθρωποι θα αποτυγχάνουν συνεχώς χωρίς να ξέρουν το γιατί.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…..με λεπτομέρειες.


Image