Αντισύλληψη Και Αστρολογία

Αντισύλληψη Και Αστρολογία

 Γράφει ο Urania Lab

Ο μηνιαίος αναπαραγωγικός κύκλος της γυναίκας συμπίπτει με την πλήρη περιστροφή της Σελήνης περί την Γη. Αυτή η σύμπτωση έκανε τους ανθρώπους

από τα αρχαία χρόνια να συνδέσουν την γονιμότητα με την Σελήνη.

Στα μέσα του 20ού αιώνα οι επιστήμονες έλυσαν το μυστήριο του μηνιαίου αναπαραγωγικού κύκλου της γυναίκας. Αποτέλεσμα ήταν να διατυπωθεί από τους Κνάους, Ογκίνο και Σρέντερ η θεωρία του Ρυθμού. Η θεωρία αυτή είναι γνωστή σε όλες τις γυναίκες και λειτουργεί πολύ καλά όσον αφορά το θέμα της τεκνοποίησης. Η μέθοδος του Ρυθμού όμως δεν έχει καλά αποτελέσματα όσον αφορά τον τομέα της αντισύλληψης. Πολλές γυναίκες έχουν μείνει έγκυες στις ασφαλείς μέρες όπως αυτές δίνονται από την θεωρία του Ρυθμού, χωρίς κανένας να μπορεί να δώσει μια εξήγηση.

astra kai antissilipsi paulos xaikalis 300x262

Το άρθρο αυτό παρουσιάζει την μέθοδο φυσικής αντισύλληψης του δόκτορος Γιόνας. Η μέθοδος είναι συμπληρωματική της μεθόδου του Ρυθμού και ο συνδυασμός των δυο μεθόδων δίνει αποτελέσματα μέχρι 95%. Πριν αναφέρουμε την πρακτική εφαρμογή της μεθόδου θεωρήσαμε αναγκαίο να αναφέρουμε την περιπέτεια που πέρασε ο δρ. Γιόνας μέχρι να παρουσιάσει την μέθοδό του και τις αντιδράσεις του επιστημονικού κατεστημένου. Ο δρ. Γιούγκεν Γιόνας σπούδασε ιατρική και πήρε την ειδικότητα του ψυχιάτρου. Ζούσε στην Σλοβακία, κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία όπου και ασκούσε τα ιατρικά του καθήκοντα. Αφορμή για την έρευνά του Γιόνας στάθηκε η νομιμοποίηση των αμβλώσεων στα μέσα της δεκαετίας του 1950 στην Ουγγαρία. Ως ψυχίατρο τον απασχολούσε συχνά το συγκινησιακό τραύμα που πάθαιναν οι γυναίκες πελάτισσές του μετά από μια άμβλωση. Το χάπι ήταν ακόμη σε πειραματικό στάδιο και το Σύστημα του Ρυθμού ως μέθοδος αντισύλληψης είχε αποδειχθεί ανεπιτυχές στην πράξη. Από την φοιτητική περίοδο του είχε εντυπωθεί μια φράση ενός Ασσυριο-Βαβυλωνιακού αποφθέγματος που ανέφερε πως «Η γυναίκα είναι γόνιμη στην διάρκεια μιας ορισμένης φάσης της Σελήνης». Ποια ήταν η φάση αυτή κανείς δεν ήξερε. Άρχισε τις έρευνες στις βιβλιοθήκες και στις 15/8/1956 διατύπωσε τους τρεις κανόνες του συστήματός του.

  1. Ο χρόνος γονιμότητας μιας γυναίκας εξαρτάται από την επανεμφάνιση της γωνίας Ήλιου – Σελήνης που υπήρχε κατά την στιγμή της γέννησής της.
  2. Το φύλο του παιδιού εξαρτάται από την θέση της Σελήνης κατά την στιγμή της σύλληψης.
  3. Ορισμένες γωνίες των πλανητών κατά την στιγμή της σύλληψης μπορεί να επηρεάσουν την βιωσιμότητα του εμβρύου.

Ήλεγχε στατιστικά τα πορίσματά του από τα στοιχεία 250 τοκετών από μια τοπική μαιευτική κλινική. Στατιστικά οι προβλέψεις του ήταν 87% σωστές. Ο Γιόνας αποφάσισε ότι οι αστρολογικές θεωρίες του πρέπει να ελεγχθούν ευρέως και με επιστημονικά ελεγχόμενα δείγματα. Έστειλε την μελέτη του, μαζί με όλα τα στοιχεία, στην Σλοβάκικη Ακαδημία Επιστημών. Του τα γύρισαν σχεδόν αμέσως πίσω με την αιτιολογία ότι δεν υπήρχε κανείς με τις απαραίτητες γνώσεις για να ελέγξει τους ισχυρισμούς του. Ο Γιόνας δεν άφησε έτσι τα πράγματα. Έστειλε τα συμπεράσματά του στην Τσέχικη Ακαδημία Επιστημών.

Η εργασία του κατέληξε, μέσα από ένα γραφειοκρατικό δαίδαλο, στο γραφείο του ακαδημαϊκού δρ Γίρι Μάλεκ, καθηγητή γυναικολογίας στο πανεπιστήμιο της Πράγας. Ο Μάλεκ, μέλος του κομουνιστικού κόμματος, ανοικτό μυαλό και γνήσιος υλιστής, δεν βρήκε παράλογη την θεωρία του Γιόνας και έδωσε το πράσινο φως για να γίνει ένας πιο επιστημονικός έλεγχος της θεωρίας του. Οι δοκιμές της θεωρίας συνεχίστηκαν μέχρι το 1960, οπότε ο Γιόνας κατάφερε να πάρει μια άδεια από τα ψυχιατρικά του καθήκοντα και να ελέγξει την θεωρία του σε ένα μαιευτήριο στην Μπρατισλάβα.

Τα αποτελέσματα της επανάληψης των δοκιμών έπεισαν τον Μάλεκ και κανόνισε να δώσει μια διάλεξη ο Γιόνας στο 1ο Εθνικό Συνέδριο Βιολογικών Ρυθμών που οργανώθηκε στην Πράγα από την Ακαδημία Επιστημών. Πολλοί από τους επιστήμονες του συνεδρίου αρνήθηκαν να ελέγξουν τα στοιχεία του Γιόνας, ονόμασαν την θεωρία του αστρολογική και του κρέμασαν την ταμπέλα του αιρετικού επιστήμονα, γιατί τον θεώρησαν απειλή για την καθαρότητα της επιστημονικής κοινότητας. Ένας βιολόγος μάλιστα έφτασε στο σημείο να πει ότι το 87% επιτυχίας που είχε η θεωρία δεν είναι σημαντικό στατιστικώς, πράγμα βέβαια που μετά μια εβδομάδα το ανακάλεσε. Κάποιοι σύνεδροι μάλιστα έθεσαν και το ερώτημα της ψυχικής υγείας του Γιόνας και απαίτησαν βεβαίωση από ψυχίατρους για την νομιμοποίηση των απόψεών του. (Η πρακτική αυτή αποτελούσε σύνηθες φαινόμενο στα καθεστώτα εκείνου του τύπου καθώς «όποιος είναι ενάντια στο δόγμα και στο σύστημα είναι τρελός» και έτσι πολλοί αντιφρονούντες είχαν βρεθεί έγκλειστοι σε φυλακές και ιδρύματα).

astra kai antissilipsi paulos xaikalis 01Οι ιδέες του όμως βρήκαν γόνιμο έδαφος στα συνέδρια της Ακαδημίας Κοσμοβιολογίας στην Δυτική, τότε, Γερμανία. Ρώσοι επιστήμονες ζήτησαν να εξετάσουν την εργασία του κάτω από αυστηρές επιστημονικές προϋποθέσεις. Έτσι το 1966 μια ομάδα 60 γυναικών χρησιμοποίησε για ένα χρόνο την μέθοδο Γιόνας για αστρολογικό έλεγχο των γεννήσεων και το αποτέλεσμα της έρευνας έδειξε ότι η αξιοπιστία της μεθόδου έφθανε το 96%. Οι αρνητές της θεωρίας έθεσαν όλα τα αποτελέσματα σε αμφισβήτηση και επέβαλαν καινούργιους όρους διεξαγωγής των πειραμάτων.

Έτσι το 1967 μια ομάδα 257 γυναικών χρησιμοποίησε την μέθοδό του με επιτυχία 98%. Η μεγάλη επιτυχία της μεθόδου κάτω από αυστηρά επιστημονικά πειράματα και στατιστικές συνθήκες έκανε τον Γιόνας έναν επιστήμονα που η φήμη του πλέον είχε περάσει τα όρια της πατρίδας του. Πολλές ομάδες στο εξωτερικό είχαν επιβεβαιώσει την μέθοδό του και την χρησιμοποίησαν παράλληλα με την μέθοδο του Ρυθμού με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας στο θέμα της αντισύλληψης με φυσικούς μόνο τρόπους. Το 1968 η εφημερίδα «Πράβντα», όργανο του Κομουνιστικού Κόμματος της Σλοβακίας, έγραψε ένα άρθρο υπέρ της θεωρίας του Γιόνας, αναγνωρίζοντας έτσι τις προσπάθειές του.

Η καταξίωση του Γιόνας βέβαια εκτός από την αναγνώριση έφερε και αντιπάθεια. Αρκετοί από τους συναδέλφους του ζήτησαν την απομάκρυνσή του από τα ψυχιατρικά καθήκοντά του και πολλοί εξέφρασαν την άποψη ότι η διανοητική του κατάσταση δεν είναι καλή. Ο Γιόνας αναγκάστηκε να φύγει για την Βουδαπέστη όπου και συνέχισε την έρευνά του. Τον επόμενο χρόνο γύρισε στην πατρίδα του μαζί με το πιστοποιητικό ψυχικής υγείας. Η αμφισβήτηση ήταν τώρα μεγαλύτερη και ένας αγώνας σπίλωσης είχε αναπτυχθεί γύρω από το όνομα και την θεωρία του. Στο τέλος το υπουργείο της περιφερειακής κυβέρνησης της Σλοβακίας στέλνει επιστολή στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση όπου επιβεβαιώνει την καλή διανοητική υγεία του Γιόνας, βάζοντας τέλος στην ανήθικη πολεμική που είχε αναπτυχθεί εναντίον του.

Το κέντρο προγραμματισμού «Αστρα-Νίτρα» που ίδρυσε ο Γιόνας δέχεται χιλιάδες γράμματα από όλο τον κόσμο. Όλο και περισσότερες ομάδες στο εξωτερικό μελετούν και βελτιώνουν την μέθοδό του. Ο Γιόνας είναι ένας σύγχρονος επιστήμονας που μπόρεσε και απέδειξε επιστημονικά, μέσω της στατιστικής, ότι κάποια ουράνια σώματα έχουν κάποια επίδραση στην βιολογία του ανθρώπου, δηλαδή ήταν ένας σύγχρονος εκφραστής των ιατρομαθηματικών (η αρχαία επιστήμη που κάνει συνδυασμό ιατρικής και αστρολογίας). Η όλη εργασία του Γιόνας έλαβε χώρα στην Τσεχοσλοβακία την περίοδο που υπήρχε ένας έντονος προβληματισμός από τους διανοούμενους ενάντια στους περιορισμούς που έθετε το (ελεγχόμενο από την Μόσχα) ΚΚ Τσεχοσλοβακίας με παράλληλη ενθάρρυνση της προώθησης και προοδευτικών αντιλήψεων.

Η εισβολή του ρωσικού στρατού στις 21/8/1968 που σκοπό είχε την επαναφορά των Τσεχοσλοβάκων στον «σωστό δρόμο» εκτός από τα άμεσα δραματικά γεγονότα που συνέβησαν, είχε ως αποτέλεσμα και τον δραστικό περιορισμό της ελευθερίας που απολάμβαναν οι Τσεχοσλοβάκοι και τον διωγμό χιλιάδων πολιτών και σε επαγγελματικό επίπεδο. Η κατάσταση αυτή δεν αφησε ανεπηρέαστο και το έργο του Γιόνας. Στις αρχές του 1970 πλέον όλη η αλληλογραφία προς το κέντρο προγραμματισμού «Αστρα-Νίτρα» άρχισε να λογοκρίνεται και με την πάροδο του χρόνου να εξαφανίζονται όλες οι αιτήσεις Τσέχων πολιτών για φυσικό τρόπο αντισύλληψης. Το 1969 διοργανώθηκαν δυο συνέδρια στην Τσεχοσλοβακία για την μέθοδο, πράγμα που δεν άρεσε πλέον στην νέα ηγεσία του κομουνιστικού κόμματος, το κέντρο κλείνει και ο Γιόνας αρχίζει να εξασκεί την ψυχιατρική σε μια μικρή πόλη της Τσεχίας κάτω από περιοριστικούς όρους.

Από τα ανωτέρω φαίνεται ότι όταν η αστρολογία παρουσιάζει αποδείξεις -ή έστω ισχυρές ενδείξεις- λειτουργίας της σε διάφορους τομείς τότε το επιστημονικό κατεστημένο απορρίπτει a priori όλα τα στοιχεία, λέγοντας ότι η αστρολογία δεν είναι επιστήμη αλλά τσαρλατανισμός. Βέβαια όλοι είναι δεμένοι στις αρχές του «διαφωτισμού» και ό,τι παρεκκλίνει από αυτόν είναι αιρετικό και μη επιστημονικό.

Συνδυασμός της μεθόδου του ρυθμού με τη μέθοδο Γιόνας

Κάθε γυναίκα έχει δυο μηνιαίους αναπαραγωγικούς κύκλους.

– Ο ένας είναι ο γνωστός σε όλες τις γυναίκες και διατυπώθηκε από τους Κνάους, Ογκίνο και Σρέντερ, η γνωστή θεωρία του Ρυθμού.

– Ο δεύτερος κύκλος είναι αυτός της Σελήνης, όπως διατυπώθηκε από τον Γιόνας.

Οι δυο κύκλοι λειτουργούν σε κάθε γυναίκα.

– Στην θεωρία του ρυθμού, κάθε γυναίκα σημειώνει τις γόνιμες μέρες της σύμφωνα με τους κανόνες του ρυθμού. Είναι γνωστές και δεν τις αναφέρω.

– Στον κύκλο της Σελήνης, κάθε γυναίκα, είναι γόνιμη την ημέρα που η γενέθλια γωνία ΗΛΙΟΥ – ΣΕΛΗΝΗΣ επαναλαμβάνεται. Στην ημέρα εκείνη σημειώνουμε δυο μέρες πριν και δυο μέρες μετά την ημερομηνία, μιας και τα σπερματοζωάρια ζουν τουλάχιστον 48 ώρες, και αυτές είναι οι γόνιμες μέρες, συμπληρωματικές της θεωρίας του ρυθμού. Έτσι κάθε γυναίκα έχει περισσότερες γόνιμες μέρες, από εκείνες που δίνει μόνη της η θεωρία του ρυθμού.

Οι γόνιμες ημέρες, συμπληρωματικές του ρυθμού, βρίσκονται κάθε μήνα, υπολογίζοντας την εμφάνιση της γενέθλιας γωνίας ΗΛΙΟΥ – ΣΕΛΗΝΗΣ, που όλα τα αστρολογικά προγράμματα τις δίνουν. Κάποτε, στην προ υπολογιστών εποχή, όλοι οι υπολογισμοί γίνονταν χειροκίνητα, ενώ σήμερα η διαδικασία αυτή γίνεται πολύ εύκολα.


Image