ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ Στον ΥΔΡΟΧΟΟ

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ Στον ΥΔΡΟΧΟΟ

Η Επανάσταση Της Ατομικής Ισότητος

Ο μεγάλος κυρίαρχος του πλανητικού μας συστήματος(μετά τον Ήλιο), ο άρχοντας του σκότους και της μεταμόρφωσης, ο πλανήτης της εξέλιξης μας και ο εκφραστής του είναι μας, στις 23 Μαρτίου 2023 και ώρα Ελλάδος 14.13  εισέρχεται στον Υδροχόο.

Ευρίσκεται στον έκτο οίκο του Ωροσκοπίου σηματοδοτώντας μια ενδιαφέρουσα θέση και άποψη.

Το αρχέτυπο του 6ου οίκου συμβολίζει τον τρόπο που τα άτομα σαν συλλογικό σώμα, ως κοινωνία δηλ., εκπληρώνουν συγκεκριμένες λειτουργίες και παίρνουν ανάλογα μαθήματα.

Η αυτοβελτίωση η ταπεινότητα και η αμφιβολία για τον εαυτό τους, η κάθαρση, η διάκριση, η αναλυτική επεξεργασία κλπ., είναι μερικά από τα ενδιαφέροντα του 6ου οίκου.

Στη θέση αυτή ο Πλούτωνας ζητά την μεταμόρφωση μας. Και την ζητά φασιστικά θα έλεγα, (Ουρανός), καθώς, η Παρθένος, ο έκτος οίκος και η ακμή του στον Αιγόκερω, βρίσκονται σε θηλυκά ζώδια, απαιτώντας ενδοσκόπηση και αυτοανάλυση.

Έτσι, αυτό που πρέπει να προσαρμοστεί ή να εξαλειφθεί θα αφορά εσωτερικά πρότυπα εγωκεντρικού αυτοπροσδιορισμού, τις αυταπάτες μεγαλείου ή οποιοδήποτε διανοητικό και συναισθηματικό πρότυπο που εμποδίζει την περαιτέρω ανάπτυξη.

Η θέση του Πλούτωνα εδώ, σε οίκο του Ερμή και ζώδιο Ουρανού, σηματοδοτεί ανεξέλεγκτη ενδοσκόπηση με ενοχικές συμπεριφορές που ζητούν εξιλέωση.

Η εσωτερική ανάλυση όμως, με οιονδήποτε τρόπο, φέρνει στην επιφάνεια σημάδια αυτοβελτίωσης και εξέλιξης.

Η βοήθεια του Πλούτωνα στον 6ο οίκο είναι σίγουρα μεγάλη. Σηματοδοτεί την ελευθερία από την καταπίεση και τη δουλεία. Η εξουσία του Πλούτωνα είναι με τον καθημερινό άνθρωπο και τις δομημένες κοινωνίες. Η δύναμη βρίσκεται στα ιδανικά και η φιλία γίνεται δύναμη.

Το άτομο όμως δεν μπορεί να βελτιωθεί απλώς με το να το σκεφτεί. Πρέπει να υπάρξει η έναρξη των ενεργειών που επιτρέπουν την υλοποίηση της κίνησης ώστε να φέρει αποτέλεσμα.

Και εδώ αρχίζει το πρόβλημα.

Οι κοινωνίες δεν έχουν τον ίδιο τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς.

Με τον Πλούτωνα στο έκτο, οίκο Ερμή και σε ακμή Αιγόκερω δημιουργούνται τρείς κατηγορίες αντιδράσεων και συμπεριφορών.

  1. Τα άτομα που έχουν γνώση της διαφορετικότητας τους από τη συγκεκριμένη δομή της κοινωνίας. Έχουν ήδη επαναστατήσει εσωτερικά και έχουν αντιδράσει στις επιβολές και επιβουλές τρίτων, διατηρώντας την εξατομίκευσή τους. Αυτοί θα κρατήσουν μια πιο παθητική στάση εκφράζοντας τη θέση του Πλούτωνα στον 6ο οίκο.
  2. Αυτοί που έχουν τη διάθεση μετά την ενδοσκόπηση να αντιδράσουν, θεωρώντας ότι ήρθε η ώρα της αλλαγής και της επανάστασης σε ό,τι επιβάλλεται. Θέλουν να αποκοπούν από την κοινωνία δείχνοντας δρόμους διαφορετικούς. Θέλουν να γκρεμίσουν το παλιό, δημιουργώντας σε πιο δομημένες βάσεις και να δημιουργήσουν εξέλιξη. Και…
  3. Τα άτομα που έχουν παγιδευτεί σε μία Κρόνια κατάσταση και αδυνατούν να οραματιστούν ένα διαφορετικό αύριο φέρνοντας σαν συνταγή ένα όραμα κουρασμένο και αρρωστημένο σαν θεραπεία και λύση. Είναι κολλημένοι στο παλιό και δεν μπορούν να αντιληφθούν το νέο.

Οι δύο τελευταίες κατηγορίες επεξηγούνται με τη διπλή παραδοσιακή διακυβέρνηση Κρόνου-Ουρανού. Και λόγω της καταναγκαστικής φύσης του Πλούτωνα, και των συναισθηματικών αναγκών για ασφάλεια, οι αντιδράσεις και ο βαθμός αντίστασης θα είναι υπερβολικά έντονος και βαθύς. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η τεχνική της πειθούς θα αναδειχθεί σε όλο της το μεγαλείο. Αλλά και των αντιδράσεων επίσης.

Η κύρια όψη (κλειστή),του Πλούτωνα σε αυτή την είσοδο στον Υδροχόο, είναι η χιαστί που κάνει με τον Άρη.

Εδώ μας προϊδεάζει για μια επερχόμενη κρίση που πρέπει να δημιουργηθεί, ως αναγκαστική προσαρμογή.

Ο Άρης σε ζώδιο πάλι του Ερμή ζητά αυτή τη διανοητική κρίση-ανάλυση προκειμένω να εδραιωθεί σαν προσωπική πραγματικότητα στο κοινωνικό σύνολο.

Η αμοιβαία υποδοχή του Ερμή με τον Άρη καθιστά αυτή τη κρίση έντονη και μαχητική. Ας ελπίσουμε και αναίμακτα.

Ο Άρης με τον Πλούτωνα διαμορφώνουν επιθυμίες και περιορισμούς. Και αυτή η ανάγκη για επίλυση και κατανόηση αυτών των επιθυμιών δημιουργεί συγκρούσεις.

Το σεξουαλικό κομμάτι δεν έχει ξεπεραστεί. Και η χειραγώγηση καλά κρατεί.

Μην ξεχνάμε ότι ο Πλούτωνας από τον Υδροχόο τετραγωνίζει τη θέση του στο Σκορπιό.

Η καταπίεση της δυναμικής του Πλούτωνα και η αντίδραση στην αλλαγή που επιφέρει δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε σωματικές αδυναμίες και ασθένειες. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Ειδικά η διατροφή είναι ένα κομμάτι που θα απασχολήσει πολύ. Οι επιδημίες δεν θα εκλείψουν.

Τα θέματα που απασχολούν το γυναικείο πληθυσμό δεν πιστεύω ότι θα βρουν σύντομα λύσεις. Καλό θα είναι οι βιαστικές και βίαιες αντιδράσεις να εκλείψουν για να μην δημιουργηθούν πανικοί διαφόρων μεγεθών.

Υπάρχουν θέματα που δεν έχουν κλείσει και δεν κλείνουν εύκολα και χρειάζονται επαναπροσδιορισμό. Θέματα γενετικής θα αναθεωρηθούν. Και γενικά η επιστήμη θα μεταμορφωθεί. Θα έχει μπροστά της αρκετή δουλειά.

Θα υπάρξει μεγάλος κίνδυνος από την τεχνολογία αλλά και μεγάλες έρευνες στην ενέργεια.Τα άτομα που θα γεννηθούν κάτω από την επιρροή του Πλούτωνα, σίγουρα θα κινήσουν νήματα ελευθερίας για τις επόμενες γεννιές.

Η προηγούμενη είσοδος του Πλούτωνα στον Υδροχόο έγινε το 1772 και σηματοδότησε με την επανάσταση την πτώση της βασιλείας στη Γαλλίας.

Μην ξεχνάτε ότι ο Πλούτωνας εκφράζει το σκοτάδι και βρίσκεται στον Υδροχόο απέναντι από τον Ήλιο. Σύμφωνα με έρευνες σχετικά με εκλείψεις το Ηνωμένο βασίλειο (Βασιλεία) δεν θα κρατήσει για πολύ.

Και είναι κάτι που φαίνεται στο χάρτη έντονα.

Στην Ελλάδα θα σηματοδοτήσει μια μεγάλη αλλαγή καθώς από συστάσεως Ελληνικού κράτους, για πρώτη φορά ο Πλούτωνας θα περάσει πάνω από το Ήλιο της Ελλάδας το 2032. Αυτή η αλλαγή που ζητάμε όλοι, θα γίνει. Η μεταμόρφωση της χώρας θα είναι μεγάλη, προφανώς αλλάζοντας σφαίρα επιρροής, η τρόπου διακυβέρνησης. Και εύχομαι να γίνει με ήρεμο και όχι βίαιο τρόπο. Με αντίθεση Κρόνου στο μεσοδιάστημα Ήλιου Πλούτωνα όμως δεν το βλέπω.

Είμαστε γενικά έτοιμοι να δεχθούμε τις αλλαγές που έρχονται;

Αυτό είναι το ερώτημα.

Και είναι αλλαγές που γίνονται με βίαιο τρόπο, λόγω Ουρανού. Και είναι επώδυνες γιατί είναι σε σταθερό ζώδιο. Και απαιτούνται γιατί έχουμε χάσει το δρόμο μας.

Συμφωνούμε ότι έχουμε αγγίξει τον πυθμένα του βαρελιού; Ότι δεν πάει άλλο; Ότι ζούμε μια ανθρωποφαγία;

Η ελευθερία δεν ορίζεται μόνο σε πολιτικοοικονομικό πλαίσιο αλλά και σε εσωτερική ελευθερία από τα εσωτερικά μας προβλήματα.

Η μεταμόρφωση της καθημερινότητας μας είναι επιβεβλημένη. Η ιεράρχηση των αναγκών επίσης. Η θέση του Πλούτωνα είναι σε οίκο κλειδί. Μας καλεί στη μετάβαση από το αλαζονικό εγώ στο εμείς.

Η πολικότητα του Πλούτωνα από οίκο και ζώδιο μας δείχνει το τρόπο. Η πολικότητα της Παρθένου από οίκο δείχνει Ιχθύς. Η προσέγγιση μας σε μια συχνότητα με τον πνευματικό μας κομμάτι και η αναζήτηση του Θείου, είναι το κλειδί. Και δεν μιλώ για θρησκείες, φιλοσοφίες και δόγματα. Αλλά την ένωση με τον Ανώτερο Πατέρα. Από εκεί που προερχόμαστε.

Δεν είναι κοινότυπα. Είναι ανάγκη.

Η πολικότητα του Υδροχόου είναι ο Λέων. Και είναι Φως. Πνευματικό Φως.

Όχι λάμψη δόξας και μεγαλείου. Αυτό απαιτεί ταπείνωση και προσαρμογή.

Αλλά το σπινθήρα ένωσης με το Θείο. Πνευματικό φως. Αλλιώς η δύναμη του Πλούτωνα θα το σβήσει και θα μας ρίξει στο σκοτάδι του φόβου. Και ο φόβος νικιέται μόνο με μία λέξη. ΠΙΣΤΗ. Πίστη σε ιδανικά, αξίες, στον Εαυτό μας, στην Αγάπη χωρίς παρένθετα ( από συμφέρον, από ζήλεια, από εγωισμό, από ανάγκη κλπ.), στην εσωτερική μας φωνή που την έχουμε ξεχάσει, καθώς και στο παιδί που έχουμε μέσα μας.

Η εξέλιξη μας δεν είναι και δεν μπορεί να είναι μόνο υλική. Η συνείδηση μας θέλει φροντίδα και προσοχή. Γιατί αυτή παίρνουμε μαζί.

Ο Πλούτωνας μας καλεί να αφήσουμε το εγωιστικό ΕΓΩ και να φροντίσουμε το ΑΝΩΤΕΡΟ ΕΓΩ. Αυτό το φως δεν μπορεί να μας το σβήσει κανείς.

Παύλος Χαϊκάλης


Image