Ο 12ος Οίκος – Η Σοφίτα Της Ψυχής Μας

Ο 12ος Οίκος – Η Σοφίτα Της Ψυχής Μας

Η μεγαλύτερη δυσκολία ανάγνωσης σε ένα ωροσκόπιο είναι ο 12ος οίκος , καθότι ο οίκος αυτός εκφράζει το βαθύ ασυνείδητο της ψυχής και τα καλά κρυμμένα μυστικά. Τις δυσκολίες μας αλλά και τον φύλακα  άγγελο μας.

Από τη φύση τους, οι πλανήτες του 12ου οίκου προτείνουν ζητήματα για τα οποία είναι δύσκολο ή άβολο να μιλήσουμε. Αυτό που πρέπει να κάνουμε λοιπόν είναι ότι πρέπει να επιδιώξουμε να αφαιρέσουμε μερικά από τα μυστήρια, τις άπιαστες ιδιότητες ή τη φύση ταμπού αυτών των πλανητών του 12ου οίκου και να ξεκινήσουμε έναν ουσιαστικό διάλογο, μετατρέποντας αυτήν την δυνητικά περιοριστική και απογοητευτική επιρροή σε κάτι πολύ πιο προσιτό και παραγωγικό.

Οι πλανήτες του δωδέκατου οίκου έχουν συνήθως μια αναμφισβήτητα «παρασκηνιακή» γεύση σε σύγκριση με τις κανονικές πλανητικές ενέργειες. Έχει επίσης παρατηρηθεί μια ταυτόσημη ερμηνεία ενός πλανήτη του 12ου οίκου και του ίδιου πλανήτη ανάδρομου σε οιονδήποτε οίκο.

Για παράδειγμα, η Αφροδίτη (ο πλανήτης της κοινωνικής έκφρασης, των σχέσεων και της αισθητικής) στον 12ο μπορεί ερμηνευτικά να αισθάνεται σχεδόν αδιάκριτη από μια γενέθλια Αφροδίτη Rx. Και στις δύο περιπτώσεις, οι δρόμοι της κοινωνικής έκφρασης είναι σχετικά περιορισμένοι, συγκρατημένοι ή κατεσταλμένοι – και ως εκ τούτου δεν χρησιμοποιούνται ή επιδεικνύονται εύκολα.

Όταν ένας πλανήτης του 12ου Οίκου είναι επίσης ανάδρομος γενέθλια, το αίσθημα καταστολής/ περιορισμού ενισχύεται ακόμη περισσότερο. Σκεφτείτε την Αφροδίτη στον 12ο και επίσης ανάδρομη γενέθλια: το καταπιεστικό αίσθημα του κοινωνικού περιορισμού ή της αποσύνδεσης από την κοινωνία γίνεται ακόμη πιο προκλητικό στον κοινωνικό του περίγυρο. Μπορεί, στην πραγματικότητα, να είναι πιο εύκολο να εσωτερικευθεί το άτομο παρά να κοινωνικοποιηθεί.

Επιπλέον, πρέπει να εξετάσουμε την τοποθέτηση ανά ζώδιο και όψεις σε οποιονδήποτε πλανήτη στον 12ο καθώς αξιολογούμε τη συνολική επίδρασή του. Φανταστείτε μια Αφροδίτη του 12ου Οίκου ανάδρομη στην Παρθένο και σε δύσκολη όψη με Κρόνο Rx!

Μέχρι στιγμής, έχουμε μιλήσει για πλανήτες στον 12ο. Παρόμοιες επιρροές επηρεάζουν επίσης τους πλανήτες που κυβερνούν τον 12ο. Όποιος πλανήτης βρίσκεται στον 12ο οίκο ή κυβερνά τον 12ο, οι κανονικές πλανητικές ενέργειές του υπο-τονίζονται ή συγκρατούνται.

Ενώ ο Ήλιος και η Σελήνη δεν είναι ποτέ ανάδρομοι, αυτή η ερμηνευτική προοπτική εξακολουθεί να ισχύει. Όταν ένα (ή και τα δύο) από αυτό το δυναμικό δίδυμο απομονώνονται στον 12ο οίκο, τα κύρια συστατικά της ατομικιστικής έκφρασης αμφισβητούνται, επιφυλάσσονται ή συγκρατούνται.

Dias 1000x500 1 1

Με τον Ήλιο στον 12ο, η προσωπική ταυτότητα και ο ορισμός του εγώ απομονώνονται στα παρασκήνια. Λειτουργεί σαν ένα αντηλιακό να φιλτράρει το μεγαλύτερο μέρος της κανονικής του έντασης.

Με τη Σελήνη στο 12ο, τα συναισθήματα ή οι συναισθηματικές ανάγκες μπορεί να διατηρούνται ιδιωτικά ή μπορεί να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί με ποιους τα μοιραζόμαστε. Ίσως η συναισθηματική ευαισθησία παραμένει κρυφή, ή η μητέρα μπορεί να συνεισφέρει πίσω από τα παρασκήνια. Η να σχετιζόμαστε συναισθηματικά με έμμεσο η απομονωμένο τρόπο. Όπως η γραφή η η υποκριτική.

Αναζητήστε μια όψη τετραγώνου από έναν πλανήτη στον 12ο στο MC, όχι μόνο για να συνδέσετε έναν γονέα με προβληματικές ανησυχίες αλλά, επίσης, για να συνδέσετε ένα πιεστήριο ικανοποίησης αναγκών στον 12ο με φόντο το επάγγελμα.

Με τον Ερμή στον 12ο (ή Rx), σκέψεις και έννοιες που είναι προφανείς στο άτομο μπορεί να είναι δύσκολο ή απογοητευτικό να επικοινωνήσει με σαφήνεια στους άλλους.

Με την Αφροδίτη στον 12ο οίκο, μπορεί να είμαστε απρόθυμοι να εμπλακούμε κοινωνικά ή μπορεί να βρούμε άνεση και ασφάλεια σε σχετική απομόνωση — συχνά εις βάρος των κοινωνικών δραστηριοτήτων.

Με τον Άρη στον 12ο οίκο, νοιώθουμε κλειδωμένοι. Μπορεί να περιμένουμε μάχη, εξέγερση, εσωτερικό θυμό, απογοήτευση. Γενικά είμαστε σαν μια χύτρα ταχύτητας που η βαλβίδα είναι έτοιμη να εκραγεί.

Με τον Δία στον 12ο οίκο, μπορεί να νιώθουμε μια αίσθηση περιορισμένης επέκτασης (απόσυρση ή ανάγκη να μείνουμε μόνοι), μειωμένη αισιοδοξία (απαισιοδοξία ή κατάθλιψη), πιο άπιαστες ανταμοιβές ή μια έκφραση υπερβολής στα παρασκήνια (όπως με το αλκοόλ, κατάχρηση ναρκωτικών ή ακόμα και υπερβολές σε θρησκευτικά θέματα).

Μια πιο θετική χροιά του Δία στο 12ο είναι η παρουσία του «φύλακα άγγελου».  Πολλά άτομα επιβεβαιώνουν ότι όταν τα πράγματα φαίνονται απελπιστικά, ακριβώς όταν βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής, διασώζονται την τελευταία στιγμή.

Ο Κρόνος αντιπροσωπεύει τον περιορισμό, την καταστολή, την επιφύλαξη και τον περιορισμό. Αλλά δεν είναι πάντα χαμός και καταστροφή. Ο Κρόνος αντιπροσωπεύει επίσης τους απαραίτητους ελέγχους, τη δομή, την εστίαση, τη βάση, τη σταθερότητα και την πειθαρχία. Με τον Κρόνο στον 12ο, οποιοσδήποτε συνδυασμός αυτών των επιρροών μπορεί να είναι ενεργός. Μπορεί να νιώθουμε μια αίσθηση συγκράτησης, η μια βαθιά αίσθηση ιδιωτικότητας ή μια σίγουρη αποφασιστικότητα.

Με τον Ουρανό στον 12ο, μπορεί να νιώθουμε μια αίσθηση περιορισμένης ατομικιστικής έκφρασης ή μια απροθυμία να αποκαλύψουμε μη κυρίαρχες πεποιθήσεις, γνωρίσματα ή χαρακτηριστικά. Θα μπορούσε να υπάρξει ένα σύμπλεγμα για την εγκατάλειψη, για τη μη μονιμότητα;

Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης που αντιπροσωπεύει το καμουφλάζ, τη σύγχυση, τον αποπροσανατολισμό, τη διαφυγή (συμπεριλαμβανομένων των ναρκωτικών και του αλκοόλ) καθώς και την έμπνευση, το δημιουργικό όραμα, την πνευματική φώτιση και την ευαισθησία, όσο και επίγνωση). Μια τυπική εκδήλωση του Ποσειδώνα στον 12ο είναι ένα έντονο όνειρο ή όραμα για το πώς θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα. Οι άνθρωποι μπορεί να λαχταρούν να εκφράσουν το προσωπικό τους όραμα δημιουργώντας έναν φανταστικό χαρακτήρα, μέσω της φαντασίας, παρέχοντας έμπνευση (πνευματική ή άλλη), προκαλώντας σκέψεις ή βοηθώντας τους άλλους (ή τους εαυτούς τους) να ξεφύγουν από τις αντίστοιχες ρουτίνες τους.

Ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης που αντιπροσωπεύει την ενδυνάμωση, τις νέες προοπτικές και τη μεταμόρφωση. Συμβολίζει την αρχή του Φοίνικα, την απαραίτητη αναπόφευκτη καταστροφή για να αναγεννηθεί από τις στάχτες.

Με τον Πλούτωνα στον 12ο η αίσθηση ότι ο κόσμος δεν με καταλαβαίνει γίνεται θέση και άποψη με ανάλογα συναισθήματα απομόνωσης.

Σε κρίσιμη ασθένεια, απλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο 12ος Οίκος είναι το κλειδί. Ο 12ος Οίκος και ο Ωροσκόπος, ως κέντρο υγείας, εμπλέκονται ξεκάθαρα (μαζί με τον γενέθλιο Πλούτωνα από διέλευση, η τόξο), σε κρίσιμη ασθένεια περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο Οίκο ή πλανήτες. Η κρίσιμη ασθένεια ξεκινά με αναπτυξιακά ελλείμματα που συσσωρεύονται από την πρώιμη ζωή.

astrology1 1024x576

Στη συμβουλευτική αστρολογία αντί να παραμείνουμε παρατηρητές γύρω από τους πλανήτες του 12ου Οίκου και να καταγράφουμε θέσεις και απόψεις, καλό θα είναι να αναζητούμε ενεργούς τρόπους αντιμετώπισης και απελευθέρωσης αυτών των περιορισμένων ή απογοητευμένων ενεργειών. Σίγουρα κοιτάζοντας εξισορροπητικές και υποστηρικτικές τάσεις-όψεις μέσα στο ωροσκόπιο, μπορούμε να διευκολύνουμε στην απελευθέρωση και ανακατεύθυνση όλων αυτων των εγκλωβισμένων ενεργειών. Αυτή άλλωστε είναι η σωστή χρήση της αστρολογίας.


Image