Άστρα και διάγνωση

Άστρα και διάγνωση

Από τον Παύλο Χαϊκάλη

Υπάρχουν πολλοί που σίγουρα αντιδρούν στο άκουσμα της ορολογίας -Ιατρική Αστρολογία. Σίγουροι ότι οι ασχολούμενοι με την Αστρολογία το παίζουν γιατροί και κοροϊδεύουν. Καμία σχέση. Θα το επαναλάβουμε  για

πολλοστή φορά ότι οΑστρολόγος δεν είναι ιατρός.

Κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη σχέση των άστρων με τα ανθρώπινα όργανα και μέρη του Ανθρώπου, καθώς και με τις ασθένειες που προκαλούνται από τον ίδιο.

Ασθένεια είναι στην πραγματικότητα μια έλλειψη αρμονίας μεταξύ πνεύματος και προσωπικότητας, μια αντιπαλότητα μεταξύ του κατώτερου και ανώτερου Εαυτού του ανθρώπου.

Μπορεί η Αστρολογία να διαγνώσει μία ασθένεια και να προτείνει θεραπεία;

Στο μέτρο που της επιτρέπεται, και γνωρίζοντας κάποιος την ιδιοσυγκρασία του ατόμου, ΝΑΙ μπορεί. Η υπόνοια όμως για τυχόν μελλοντικό πρόβλημα υγείας, είναι σίγουρα- πιο επιτρεπτό και επιβάλλεται- η προτροπή σε εξέταση από τον αρμόδιο ιατρό.

ΟΙ πλανήτες, οι όψεις και οι οίκοι σε ένα ωροσκόπιο σίγουρα μπορεί να δώσουν στίγμα για κάποια προδιάθεση, αλλά η προληπτική εξέταση είναι πάνω από όλα.

Είναι γνωστό στους περισσότερους ότι τα ζώδια κυβερνούν διάφορα ζωτικά όργανα. πχ.  Κριός-ΚεφάλιΤαύρος-λαιμόΔίδυμοι-Άκρα και αναπνοή, Ιχθύς – Πόδια -πέλματα, Σκορπιός-Γεννητικά όργανα-Μύτη κ.λπ.

Οι Πλανήτες Επίσης Κυβερνούν Και Ελέγχουν Όργανα Του Σώματός Μας, Π.Χ.

Ο Άρης κυβερνά τα επινεφρίδια, η Σελήνη τους μαστούς και το στομάχι, η Αφροδίτη τη χοληδόχο κύστη, το λαιμό, κ.α., ο Δίας το αρτηριακό αίμα και η Αφροδίτη το φλεβικό, ο Ουρανός το κυκλοφορικό κ.λ.π. και αναδεικνύουν προβλήματα όταν ευρίσκονται σε άσχημες όψεις.

Οι γιατροί, χρόνια τώρα έχουν μελετήσει την παράξενη συμπεριφορά μεταξύ διαφορετικών μερών του σώματος που εκδηλώνεται στις παθήσεις διαφόρων ασθενών. Δηλ. όταν βρίσκεται μία πάθηση σ ένα όργανο συνηθίζουν να ψάχνουν την αιτία σε κάποιο άλλο που έχει σχέση με αυτό.

Π.χ. για ένα πρόβλημα στους οφθαλμούς, έχει βρεθεί ότι η αιτία είναι στο στομάχι η στους νεφρούς. Σε προβλήματα του λαιμού και βρογχοκήλης το αίτιο έχει βρεθεί σε αποδυναμωμένη καρδιά. Όπως και προβλήματα με το ρινικό διάφραγμα, επιφέρουν προβλήματα στη καρδιά.

Μια παρουσία του Κρόνου στον Καρκίνο και σε άσχημη όψη, επίσης μπορεί να  δείξει πεπτικά προβλήματα και κατά κανόνα θα είναι διαταραγμένα τα νεφρά. Πολλές φορές το αποτέλεσμα είναι και δύσκαμπτα γόνατα.

Μεγάλη σχέση επίσης υπάρχει μεταξύ σεξουαλικών οργάνων και οργάνων ομιλίας. (Ταύρος-Σκορπιός.).Δείτε πως αλλάζει η ομιλία στην εφηβεία κατά την σεξουαλική ωριμότητα. Επίσης την αλλαγή στην ομιλία που επιφέρει η αφαίρεση γεννητικών οργάνων.

Όλα αυτά γίνονται αμέσως κατανοητά αν ανατρέξουμε στις σχέσεις μεταξύ των ζωδίων και τη φύση των πλανητών.

sxesi zodion organon 768x347

Μία άλλη παράμετρος στην εξέταση των Ζωδίων και των Πλανητών για θέματα Υγείας είναι τα στοιχεία που διέπουν τα Ζώδια. Καθώς επίσης και αν είναι αρνητικά η θετικά.

Τα ζώδια της Φωτιάς και του Αέρα έχουν τη μεγαλύτερη συγγένεια με τον Ήλιο λόγω της καυτής φύσης τους και επίσης κατηγοριοποιούνται ως θετικά.

Τα ζώδια της Γης και του Νερού έχουν μεγαλύτερη συγγένεια με τη Σελήνη αφού είναι εγγενώς ψυχρά όπως η Σελήνη και κατηγοριοποιούνται ως αρνητικά. Τα θετικά και τα αρνητικά σχετίζονται με την ενεργητική και την παθητική κατάσταση ψυχολογικά μιλώντας, ωστόσο, στην ιατρική αστρολογία πιστεύεται ότι επηρεάζουν την αλκαλικότητα και την οξύτητα αντίστοιχα. Προκειμένου το σώμα να λειτουργεί στο βέλτιστο επίπεδο, τα υγρά του δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ όξινα ούτε πολύ αλκαλικά.

Μέτρον άριστον και ισορροπία είναι οι λέξεις κλειδιά.

Η ποιότητα επίσης των στοιχείων σε οίκους έχει μεγάλη σημασία. Ένα υγρό ζώδιο  σε ένα θερμό οίκο σίγουρα μπορεί να επιφέρει προβλήματα. Π.χ. ένα υγρό Ζώδιο (Σκορπιός) στον 5ο οίκο(Λέοντα) μπορεί να επιφέρει προβλήματα στη σύλληψη παιδιού. Εξαιρείται ο Ιχθύς που είναι υπερβολικά γόνιμο ζώδιο. Η παρουσία του Δία εκεί, όσο κι αν φαίνεται περίεργο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Ένας άλλος δείκτης επίσης είναι η κυριαρχία σε Ζώδια στη ίδια τριπλότητα. Όταν συμβεί αυτό υπάρχει μεγάλη δυνατότητα να συμβούν ακόλουθες συνθήκες. Τα Ζώδια της φωτιάς είναι επιρρεπή σε φλεγμονή. Ζώδια του αέρα για αιματολογικές καταστάσεις. Ζώδια της γης οδηγούν στην κατάθλιψη και τα σημάδια του νερού για οίδημα και φλέγμα.

natal chart 2 1024x684

Σε ένα άλλο σημείο που η Αστρολογία έχει λόγο είναι στις χειρουργικές επεμβάσεις. Παίζει σπουδαίο ρόλο η ώρα και στιγμή που γίνεται μία επέμβαση. Τα πάντα καθορίζονται από τα άστρα. Ακολουθεί ένας πίνακας συμβουλών σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια του H.L.Cornell.

1. Αποφύγετε να χειρουργείτε το μέρος του σώματος που κυβερνά το ζώδιο στο οποίο διέρχεται η Σελήνη.

2. Αποφύγετε τις επεμβάσεις δύο μέρες πριν και μετά τη νέα σελήνη και την πανσέληνο.

3. Δεν συνιστάται η λειτουργία όταν ο διερχόμενος Ήλιος βρίσκεται σε σύνοδο με τον Κρόνο στον δωδέκατο οίκο ή με τον Νότιο Κόμβο. Ούτε ο Άρης πρέπει να είναι σε άσχημες όψεις στον έκτο οίκο.

4. Μην κάνετε χειρουργείο όταν η διερχόμενη Σελήνη βρίσκεται στο ίδιο ζώδιο με τη γέννηση.

5. Μην κάνετε χειρουργείο όταν η Σελήνη πλησιάζει κοντά σε τετράγωνο ή σε αντίθεση με Ήλιο, του Κρόνο ή τον Άρη. (Ακόμη και οι θετικές όψεις στον Άρη μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή.) Κανένα από τα δύο δεν λειτουργεί εάν η Σελήνη βρίσκεται σε δύσκολη όψη με τους εξωτερικούς πλανήτες. Η Σελήνη θα πρέπει γενικά να είναι απαλλαγμένη από εμπόδια.

6. Η Σελήνη που διέρχεται από το ζώδιο που κυβερνά φυσικά, τον Καρκίνο, μπορεί επίσης να μην είναι καλή στιγμή για μια επέμβαση.

7. Η διερχόμενη Σελήνη δεν πρέπει να βρίσκεται στον Ωροσκόπο στον γενέθλιο χάρτη του ασθενούς.

8. Ο Ήλιος, όπως και η Σελήνη, δεν πρέπει να είναι στο ζώδιο που κυβερνά το μέρος του σώματος στο οποίο θα γίνει η επέμβαση.

9. Οι λειτουργίες είναι πιο επιτυχημένες όταν η Σελήνη αυξάνεται υπό το φως που βρίσκεται μεταξύ της νέας Σελήνης και της πανσελήνου-κατά προτίμηση όταν βρίσκεται σε αρμονική όψη με την Αφροδίτη και τον Δία.

10. Είναι χρήσιμο εάν η Σελήνη βρίσκεται σε σταθερό ζώδιο τη στιγμή της επέμβασης αλλά όχι στο ζώδιο που διέπει το μέρος του σώματος που θα χειρουργηθεί.

11. Αν και ο Άρης κυβερνά τις χειρουργικές επεμβάσεις, φαίνεται ότι οι επεμβάσεις δεν πρέπει να γίνονται κατά την ώρα που κυβερνά ο Άρης.

12. Τα νεύρα δεν πρέπει να κόβονται όταν ο Ερμής είναι σε άσχημη όψη αφού ο πλανήτης κυβερνά το νευρικό σύστημα.

13.Αποφύγετε επεμβάσεις με Σελήνη Κενή Πορείας

Είναι δύσκολο στη σημερινή εποχή να αντιμετωπιστούν όλοι αυτοί οι δείκτες αλλά δεν παύει το Σύμπαν να δείχνει το σωστό.

Από την ώρα της σύλληψης έως και το θάνατο οι 7 Κύριοι Πλανήτες(Ορατοί με το μάτι) καθορίζουν τα πάντα. Η σειρά κυβέρνησης είναι μαγευτική.

Κρόνος-Δίας-Άρης-Ήλιος-Αφροδίτη-Ερμής-Σελήνη κυβερνούν την κύηση (στον 7ο μήνα το παιδί μπορεί να επιζήσει), και μετά την γέννηση ακολουθούν αντίστροφα οι περίοδοι ζωής.

Το Σύμπαν είναι μαγευτικό και λειτουργεί με αρμονία και σοφία. Απλά εμείς οφείλουμε να την αποδεχθούμε και να την ακολουθήσουμε.

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να συνειδητοποιήσει κάποιος τελικά ότι για την δημιουργία ασθένειας συμβάλλουν τρείς σπουδαίοι και κύριοι λόγοι.

1) Διατροφή. Ο πιο σημαντικός λόγος για ασθένεια

2) Νοητικοί λόγοι. Φοβίες, άγχη, στρες και ανικανότητα νοητικού ελέγχου.

3) Ροπή σε πάθη. Αδυναμία ελέγχου των πειρασμών και έλλειψη     αντίστασης προς αυτούς.

Σε οιαδήποτε περίπτωση, κάθε ασθένεια είναι αποτέλεσμα αμαθούς παραβίασης των νόμων της φύσης. Στατιστικά η Αστρολογία έχει προχωρήσει σε βάθος και μπορεί να εξηγήσει και να κατανοήσει πολλά. Όλα όμως αποτελούν ενδείξεις που βρίσκονται προς εξέταση. Π.χ. οι όψεις Δία Αφροδίτης είναι ένα δείγμα για σάκχαρο σε κάποιον.

Υπάρχει ένας δείκτης στο 80% των Ωροσκοπίων. Η συμμετοχή επίσης του Δία και του Πλούτωνα στο καρκίνο προστάτη είναι εμφανής. Ο Ήλιος σε δύσκολη όψη με τον Ουρανό, δείχνει προβλήματα καρδιάς. Δεν αποτελεί όμως το απόλυτο της πρόβλεψης. Μία συμβουλή προς αυτό τον τομέα όμως για εξέταση θα μπορεί να προλάβει πολλά.

Η πρόβλεψη χωρίς ψυχολογική διορατικότητα μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο οι προβλέψεις δεν πληρούνται πάντα στην αστρολογία.


Image