Αστρολογία – Μια Άλλη Οπτική Γωνία

Αστρολογία – Μια Άλλη Οπτική Γωνία

Σε μια σύγχρονη ανθρωποφάγα κοινωνία που μόνο σκοπό έχει να διαβάλλει, να αποδομήσει, να παραπληροφορήσει και να αποσυντονίσει το άτομο,

η Αστρολογία έρχεται να σταθεί σαν χείρα βοηθείας στο άτομο και να το στηρίξει, δείχνοντας του δρόμους που δεν είχε φανταστεί.

Η αστρολογία στην οποία αναφέρομαι δεν είναι, φυσικά, τα υποτιμημένα και δημοφιλή σκουπίδια που εμφανίζονται γύρω μας και που έχουν απαξιώσει την αστρολογία τόσο πολύ. Ίσως και δικαιολογημένα.

Η αστρολογία είναι μια συμβολική γλώσσα, που επιχειρεί να καταγράψει την ανθρώπινη κατάσταση και την διαδικασία ανάπτυξης της προς τη συνείδηση. Προς αυτό το σκοπό χρησιμοποιεί τη ψυχολογία των πλανητών οι οποίοι παραμένουν χρόνια τώρα ως παγκόσμια προγνωστικά αρχέτυπα, που απλώς αποζητούν την κατανόηση μας.

Τόσο η αστρολογία, όσο και η ψυχολογία είναι κλάδοι της επιστήμης της φιλοσοφίας. Και οι δύο ασχολούνται με τη διερεύνηση των γεγονότων και των αρχών που διέπουν την ανθρώπινη συμπεριφορά.

istock 1193346794 911041 1604462196 1

Η αστροψυχολογία είναι μια κομψή αρχέτυπη γλώσσα της ανθρώπινης κατάστασης. Είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για την αποσαφήνιση της πολύπλευρης φύσης της ψυχής.

Και για να προλάβω κάποιους κακεντρεχείς, ο Αστρολόγος δεν είναι ψυχολόγος. Ούτε ιατρός. Ούτε δικηγόρος.

Πιστεύω ότι η μεγαλύτερη αξία της Αστρολογίας έγκειται στις γνώσεις της για την ανθρώπινη συμπεριφορά. Και όταν λέω  γνώσεις εννοώ μια βαθύτερη κατανόηση των βασικών του αναγκών και πεποιθήσεων του.

Προσπαθώντας να αναλύσω πως πρέπει η δεν πρέπει να χρησιμοποιείται η αστρολογία, νομίζω ότι πρέπει να αποταθούμε στις βασικές μεταφυσικές μας αναζητήσεις. Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής μας;;

Το προσωπικό μου πιστεύω είναι ότι η ατομική μας συνείδηση προέρχεται και ενσωματώνεται στη μεγαλύτερη συνείδηση του Σύμπαντος.

Το ενδιαφέρον μου λοιπόν κάνοντας αστρολογία είναι να βοηθήσω τα άτομα να συνειδητοποιήσουν και να προσαρμοστούν σε αυτόν τον τελικό στόχο.

Το κυρίαρχο ερώτημα, ωστόσο, είναι πώς μπορεί το άτομο να εναρμονιστεί καλύτερα με την πρόθεση του Σύμπαντος;

Εφόσον πιστεύω ότι το Σύμπαν έχει προθέσεις για εμάς, δεν μπορώ να αισθανθώ ότι μπορεί κάποιος να  ελέγξει ή να εκμεταλλευτεί τη μοίρα κάποιου. Με ενδιαφέρει να βοηθήσω να μάθει ο κόσμος από αυτό.

Έχει παρατηρηθεί ότι ό,τι βιώνει το άτομο είναι αποτέλεσμα των διελεύσεων, των προοδευτικών του και της γενέθλιας υπόσχεσης.

Εάν υπάρχει ένα θεϊκό σχέδιο για όλους μας, μήπως είναι ύβρις να προσπαθήσουμε να το ανατρέψουμε προς ίδιον όφελος;;

Η πρόβλεψη καλών η κακών ημερών μήπως τελικά ενισχύει τους φόβους και τις ανασφάλειες του ατόμου, και η αστρολογία γίνεται μέρος του προβλήματος και όχι η λύση;;

Τελικά, όλοι όσοι ασχολούμαστε με την αστρολογία πρέπει να κάνουμε μια επιλογή: (1) να βοηθήσουμε τα άτομα να αποφύγουν τον πόνο και να χειριστούν τις συνθήκες, προσελκύοντας έτσι την ανάγκη τους για έλεγχο (παραδοσιακή αστρολογία). ή (2) να βοηθήσουμε τα άτομα να δουν τα γεγονότα ως ευκαιρίες ανάπτυξης και διορατικότητας. (ψυχολογική αστρολογία).Και στις δύο περιπτώσεις κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτος.

Ίσως η μεγαλύτερη συνεισφορά της Αστρολογίας στην σύγχρονη εποχή, έγκειται στο γεγονός: Ότι ο χαρακτήρας μας  είναι η μοίρα μας. Και αν μπορούμε να αλλάξουμε τον χαρακτήρα μας, τότε μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα μας.

Η ουσία της νεύρωσης είναι ο φόβος και η προσπάθεια ελέγχου του αποτελέσματος. Η αστρολογία όμως δεν ελέγχει τίποτα. Απλά μας υποδεικνύει τους περιορισμούς που τίθενται στη ζωή μας, έτσι ώστε η διαχείρισή τους να δώσει περισσότερη ποιότητα σ αυτήν.

Ενώ η ψυχολογία βοηθά τα άτομα να ανακαλύψουν πως να δημιουργούν τη δική τους μοίρα, η προγνωστική αστρολογία περιγράφει απλώς τη μοίρα χωρίς να την συνδέει με την εσωτερική ψυχολογία του ατόμου. Και αυτό δεν είναι μάλλον ωφέλιμο για το άτομο.

Πιστεύω ότι η μοίρα μπορεί να αλλάξει μέσω μιας θεραπευτικής εσωτερικής διαδικασίας και η μεγαλύτερη ανάπτυξη έρχεται από εκεί όπου το άτομο έχει πραγματικά ανάγκη να αλλάξει.

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Κάποιο άτομο έχει τετράγωνο Ήλιου Ποσειδώνα από διέλευση. Και αντιμετωπίζει το δίλλημα να φύγει από τη δουλειά του επειδή έχει μια καλύτερη πρόταση. Όπως και να έχει η απογοήτευση είναι δεδομένη,Είτε φύγει ,είτε μείνει. Η σύγχυση του Ποσειδώνα σίγουρα θα εκδηλωθεί. Και εδώ τίθεται το ερώτημα,

Μπορείς να παραδοθείς; Μπορείς να εμπιστευτείς το Σύμπαν άσχετα με το τι συμβαίνει;

Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο. Γιατί ενώ υπάρχει η περίπτωση της απώλειας και της σύγχυσης, υπάρχει και η περίπτωση βελτίωσης και ανύψωσης της φύσης του ατόμου, επιλέγοντας να καταρρίψει το εγώ και να εμβαθύνει την πίστη του σε μια ανώτερη δύναμη. Γιατί αυτή είναι ουσιαστικά η φύση της όψης .Η ευκαιρία να αυξήσει την εμπιστοσύνη κάποιου σε μια εσώτερη πηγή γνώσης.

Εάν ο πυρήνας του ανθρώπου είναι πανομοιότυπος με την απόλυτη πραγματικότητα του σύμπαντος, τότε νομίζω ότι το μεγαλύτερο καλό είναι να στρέψουμε τον άνθρωπο προς τα εκεί.

Σε τελική ανάλυση το να εμπιστευτούμε το Σύμπαν είναι σαν να εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας. Πιστεύω ότι η μεγαλύτερη βοήθεια της Αστρολογίας είναι να βοηθήσει τον κόσμο να ανακαλύψει τον εαυτό του και τις δυνατότητες του να γίνει κάτι καλύτερο σύμφωνα με τις δυνατότητες του. Και όπως έλεγε και η μεγάλη κυρία της Αστρολογίας, Θεοδώρα Ντάκου: Δεν υπάρχει μεγαλύτερη δυστυχία να νομίζεις ότι είσαι κάτι άλλο, από αυτό που πραγματικά μπορείς να γίνεις.


Image