#MeToo & Αστρολογία

#MeToo & Αστρολογία

Από τον Παύλο Χαϊκάλη

Η αναφορά μου σ αυτή τη μελέτη ξεκίνησε με αφορμή το ότι οι περισσότεροι αναρωτιούνται γιατί τώρα ξέσπασε το κίνημα των γυναικών εναντίον της σεξουαλικής

παρενόχλησης-κακοποίησης. Γιατί οι γυναίκες μιλάνε τώρα; Γιατί τώρα και όχι πριν; Αν και εμπλεκόμενος σε μια τέτοια υπόθεση δεν σταματώ να υπερασπίζομαι τη συμπαντική δικαιοσύνη και το δίκαιο των πραγμάτων όπως και να έχει. Και περιμένω τους χρόνους να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα και να χαράξουν νέα πορεία. Και αυτό πρέπει να ισχύει για όλους. Ελπίζω με άλλη συνειδητότητα. Η αστρολογία έρχεται εδώ να ξεκαθαρίσει το γιατί τώρα.

Οι συνοδικοί κύκλοι των εξωκρόνιων πλανητών είναι το δείγμα του τι προτείνεται από το σύμπαν και πως αυτό επιβάλλεται στους χρόνους που πρέπει. Οι ερμηνείες των συνοδικών κύκλων μας καθοδηγούν και επιβάλλουν τις λύσεις όπου εμείς αγνοούμε ότι υπάρχουν. Μαζί με τις εκλείψεις δημιουργούν το αποτέλεσμα που όλοι κατά βάθος επικροτούμε αλλά δεν ξέρουμε πώς να το διαχειριστούμε. Οι συνοδικοί κύκλοι λειτουργούν σαν ηλεκτρομαγνητικά πεδία και εμπλέκονται μεταξύ τους δημιουργώντας τάσεις που μας <ηλεκτρίζουν> κάθε φορά που υπάρχει ανθρώπινη ανατροπή της ροής του σύμπαντος. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι οι κύκλοι δεν μιλούν για ένα θέμα μόνο αλλά για πολλά που πρέπει να αλλάξουν. Ο καθένας μπορεί να δει πόσο ταιριάζουν με τη κατάσταση που επικρατεί. Στα οικονομικά,στη πολιτική,στις σχέσεις κλπ. Και σε παγκόσμιο επίπεδο πάντα. Οι Ωροσκόποι και τα Μεσουρανήματα που αλλάζουν δείχνουν το τόπο και το χρόνο.

metoo and astrology pavlos xaikalis 01

Στη συγκεκριμένη ιστορία η υπόθεση ξεκινάει πολύ πιο παλιά. Στις 3 Μαρτίου 1989,υπάρχει μια σύνοδος Κρόνου-Ποσειδώνα στη 12η μοίρα του Αιγόκερω σε σύνοδο με τη Σελήνη. Ωροσκόπος στην 18 μοίρα του κριού. Και με το IC στις 9ο και 50 του Καρκίνου. Ο άξονας Κρόνου-Ποσειδώνα είναι άξονας σύγχησης και  ασθενειών.Η κοινωνιολογική του αντιστοιχία είναι φτωχά και γενικά καταπιεσμένα  άτομα. Η σύνοδος δημιουργεί ένα Ωροσκόπιο που επικεντρώνεται στο ΕΓΩ και με μία διάθεση εξωστρέφειας και επιβολής. Η σύνοδος του άξονα με τη Σελήνη μιλάει από μόνη της. Συναισθηματική καταπίεση και αναστολές. Σε μία όψη 135ο με τον Αρη δημιουργεί ένα συναισθηματικό εκνευρισμό και εντάσεις που ψάχνουν διέξοδο. Καθώς και αδράνειες λόγω συναισθηματικής καταπίεσης. Ο Άρης επίσης,κυβερνήτης του Ωροσκοπίου,και κυβερνήτης του 8ου ,(σεξουαλικά θέματα, αξίες άλλων), κλπ  σε 135ο με MC φωτίζει ηγετικες προσωπικότητες και θέματα εργασίας.Είναι στις 25ο του Ταύρου. Κρατείστε αυτή τη μοίρα…Όπως κρατείστε και τη θέση του Ουρανού σε 135ο με το μεσοδιάστημα Άρη-Πλούτωνα(ασπλαχνία-σκληρότητα-κτηνωδία-απανθρωπιά κλπ).

metoo and astrology pavlos xaikalis 02

Τεσσερα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα στις 2  Φεβρουαρίου 1993 έχουμε έναν άλλον συνοδικό κύκλο μεταξύ Ουρανού και Ποσειδώνα στις 19ο και 33 λεπτα στον Αιγόκερω πάλι. Και με Ωροσκόπο Αιγόκερω στις 6ο και με έναν Αρη στις 9ο Καρκίνου στον 7ο οίκο,ανάδρομο, κυβερνήτη του Ωροσκοπίου της προηγούμενης συνόδου. Στην ίδια μοίρα που ήταν το IC του προηγούμενου κύκλου. Επίσης το midpoint Ήλιου Σελήνης σε όψη με τον Άρη δίνει την ευκαιρια για ώθηση. Η αναδρομή του Άρη εδώ μας δείχνει σίγουρα πως κάποια θέματα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν.

Σε μια όψη 135ο με τον Πλούτωνα που εδώ αρχίζει και φαίνεται καθαρά ότι η βία και η επιβολη θέλουν έλεγχο και συνειδητότητα.  Μην ξεχνάμε ότι ο Άξονας του Ουρανού με Ποσειδώνα είναι  άξονας αφύπνισης της συνείδησης. Βρίσκουμε επίσης τον Πλούτωνα σε αντίθεση με τον Άρη της προηγούμενης συνόδου. Καθώς επίσης και τον Ωροσκόπο σε 45ο με Κρονο, σύνοδο με Ερμη (κατάθλιψη),που μιλάει για καταπιεσμένα άτομα, σε σύνοδο με τον Ουρανό της προηγούμενης συνόδου. Η σύνδεση των δύο κύκλων μιλάει για κάτι αρρωστημένο και σε σύγχηση που πρέπει να διευθετηθεί.

Το midpoint επίσης Ήλιου Σελήνης της προηγούμενης συνόδου πέφτει επάνω στον Ήλιο της συνόδου Ουρανού Ποσειδώνα κάτι που υποδεικνύει την αναγκαιότητα για εύρεση διεξόδου.  Η σύνοδος Ουρανού Ποσειδώνα έχει ακόμη ένα χαρακτηριστικό .Ένα μεγάλο τρίγωνο του αέρα μεταξύ Ήλιου, Δία και του midpoint Σελήνης και Νότιου Δεσμου. Ένας φόβος ότι η εκτίμηση ( αξιακό κομάτι 2ου οικου) μπορεί να χαθεί σε κάθε τομέα. Ένα τρίγωνο που τετραγωνίζει τη σύνοδο Κρόνου Ποσειδώνα. Ένα τετράγωνο που καλεί σε δράση. Σημειώστε επίσης ότι η σύνοδος Σελήνης Ν.Δεσμού είναι τετράγωνο με τον Ήλιο της συνόδου Κρόνου Ποσειδώνα.

Ο Ήλιος κυβερνα τον 5ο οίκο(δημιουργία) και είναι στο 12ο(κρυφές καταστάσεις).Επίσης σε ένα εξάγωνο κατώτερης όψης με τη σύνοδο.(Απωθημένη αίσθηση του εγώ των πραγμάτων). Ένα άλλο αξιοσημείωτο είναι ότι οι τρεις αέρινοι οίκοι των σχέσεων 3ος,7ος και 11ος είναι σε υδάτινα ζώδια κάτι που δημιουργεί μεγαλύτερη ευαισθησία στην επικοινωνία.  Ο Άρης έχει ένα ημιεξάγωνο με τη Σελήνη (σε ανώτερη όψη), η οποία κάνει ένα quintecile (165ο) με τον Πλούτωνα σημειοδοτώντας μια διαταραχή και επιμονή σε χρόνια προβλήματα.

Προβλήματα που χρειάζονται λύσεις.Για όσους ενδιαφέρονται επίσης και για τα εκτός ορίων declination θα ήθελα να αναφέρω ότι η Σελήνη της συνόδου Κρόνου Ποσειδώνα είναι σε ακριβέστατη αντιπαραλληλία με τον Άρη της συνόδου Ουρανού Ποσειδώνα στις 27ο.Δεν έχει ερευνηθεί η αξία της, απλά το αναφέρω.

Προσωπικά πιστεύω ότι το κλειδί εδώ είναι το ημιεξάγωνο. Πολλοί το θεωρούν σαν δευτερεύουσα όψη αλλά έχει μεγάλη σημασία στην ερμηνεία του.Το ημιεξάγωνο ανώτερης όψης εδώ, δεν μπορεί φυσικά να σηκώσει όλο το βάρος της διευθέτησης. Χρειάζεται συλλογικούς στόχους, συνειδητά αλτρουιστικούς, μια παρότρυνση που συνηθως προκαλείται από την ανώτερη φύση του εξαγώνου.

Το ότι βρίσκεται στο βόρειο ημισφαίριο υποδηλώνει ότι υπάρχουν εκκρεμείς υποθέσεις που πρέπει να διευθετηθούν. Για οιοδήποτε όφελος το ανώτερο εξάγωνο χρειάζεται θυσία και ανιδιοτελή προσφορά προς εξυπηρέτηση της κοινωνιας.Αρχίζουμε και βγάζουμε συμπέρασμα. Ταυτόχρονα η Σελήνη που κάνει το ημιεξάγωνο,δημιουργεί και ένα quincunx με το αντίθετο σημείο του Άρη,που είναι ο Ωροσκόπος της συνόδου.

Αυτό επιβεβαιώνει την αναγκαστικη προσαρμογή σε κοινωνικό επίπεδο. Πρέπει να υπάρξει  πολύ μεγάλη βελτίωση στη συνειδηση για να μπορεί να αναπτυχθεί αυτή η όψη.Σε αντίθεση με το ημιεξάγωνο κατώτερης όψης που τείνει προς την προσωπική αίσθηση, η ανώτερη οψη υποδηλώνει πνευματικα αγαθά που μπορεί να μοιραστεί με άλλους για κοινωνικό όφελος.

Και φτάνουμε στο επίμαχο σημείο.Κες και Κοι ο Ωροσκόπος παρουσιάζει…….

metoo and astrology pavlos xaikalis 03

“Συναστρία των δύο συνόδων σε κύκλους των 90ο .Μερικές από τις όψεις.”

metoo and astrology pavlos xaikalis 05

Την 14η Δεκεμβρίου 2020  έχουμε ολική εκλειψη. Μονο που το ερέθισμα έχει δωθεί από την προηγούμενη σεληνιακή στις 30/11/2020 όπου η εκλειψη γίνεται πάνω στη σελήνη της συνόδου Κρόνου Ποσειδώνα στις 8ο και 38 πρωτα των διδύμων. Έτσι αρχίζει η ενεργοποίηση όλου του συμπλέγματος.Και εδώ έχουμε τη σύνοδο της Σελήνης με το Ν.Δεσμό της έκλειψης επάνω στην ακμή του 3ου οικου της συνόδου Ουρανού Ποσειδώνα. Η ώρα της επικοινωνίας. Ταυτόχρονα ο Άρης σε όψη με το midpoint Σελήνης Πλούτωνα. Αποκαλύψεις και οργή. Συνδυάστε επίσης τις ακμές του 6ου και 12ου οίκου με τις συνόδους. Ο 12ος οίκος σημαίνει και φυλακή. Και ακολουθεί η ολική όπου έχουμε τον Ωροσκόπο στις 10ο του καρκίνου πάνω στον Αρη ανάδρομο της συνόδου και στο midpoint Ήλιου Σελήνης,τον Πλούτωνα σε 135ο  με Σελήνη(άγριες αποκαλύψεις),την εκλειψη σε όψη με το midpoint Ουρανού Πλούτωνα και το μεσοδιάστημα Σελήνης Β Δεσμού σε 45ο με τον Ουρανό.(Ξαφνική ένωση γυναικών).Το midpoint επίσης Σελήνη-Ν.Δεσμου είναι σε σύνοδο με την έκλειψη. Όλα συνδέονται ξαφνικά.

(Στη κοσμική αστρολογία η Σελήνη εκφράζεται σαν έννοια του λαού επίσης.)

metoo and astrology pavlos xaikalis 04

Δείτε επίσης τις ακμές των οίκων 6ου και 12ου.Αντίστροφα,όπως και οι δεσμοί.Εδώ οι ακμές παίζουν καθοριστικό ρόλο επισης αν προσέξει κανείς. Ο 5ος και ο 8ος οίκος είναι ενεργοί. Οι ακμές εδώ για μένα προσωπικά φωτείζουν και τη σχέση με το Ωροσκόπιο της χώρας μας. Αλλα επειδή υπάρχουν πολλές απόψεις περί ώρας γι αυτό δεν θα ήθελα να επεκταθώ.( Στην Αμερική οι εκλείψεις του 2017 όπου ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις συνάδουν με το ωροσκόπιο της χώρας).

Είχα γράψει για αυτήν την έκλειψη ότι είναι δύσκολη. Θυμός και λαγνεία σε πρώτο πλάνο είχα πει συγκεκριμένα. Μετά ακολούθησαν σεληνιακές φάσεις που κάθε μια επιβεβαίωνε τις συνόδους. Είχε αρχίσει το τσουνάμι. Η έκλειψη αυτή είναι μια δικαίωση για το γυναικείο φύλο και εκφράζεται μέσα από πολλές ενισχυτικές όψεις. Ο αγώνας τους ήταν και παραμένει δύσκολος και η δικαίωση έχει ήδη φανεί. Στις 21/12/2020 γίνεται μια άλλη σύνοδος.

Αυτή του Δία Κρόνου. Με Ωροσκόπο στην 16ο  του Καρκίνου, τετραγωνίζοντας τον Ωροσκόπο της πρώτης συνόδου Κρόνου Ποσειδώνα.Το αξιοσημείωτο είναι ότι η Αφροδίτη αυτής της συνόδου είναι τετράγωνο με την Σελήνη της πρώτης συνόδου (γυναίκες καλλιτέχνες)  και το midpoint μεταξύ  Άρη Σελήνης είναι σε τετράγωνο με τον ωροσκόπο της έκλειψης της 14/12/2020 που μιλάει για την εγκαθίδρυση του δικαίου ορθότητος.( Ο άξονας Δία Κρόνου είναι άξονας δικαιοσύνης).

Ο Ποσειδώνας επίσης σε όψη με τους δεσμούς μιλάει κοινωνιολογικά για ομάδες που ελπίζουν σε κάτι. Και ειδικά σε ηθοποιούς.(Συνδυασμοί Κοσμικών επιρροών Reinhold Ebertin).Εκδόσεις Ι. Παναγιωτόπουλος. Υπάρχουν πολλά στοιχεία που συνθέτουν τους χάρτες. Δεν θα ήθελα να γίνω κουραστικός. Απλά αναφέρω τα πιο σημαντικά. Υπάρχουν όμως και  αγκάθια. Τα τετράγωνα του Ποσειδώνα με τους δεσμούς σ αυτήν την έκλειψη επισημαίνουν όμως και μια γενικότερη αναξιοπιστία και μια τάση εξαπάτησης. Στην καλύτερη περίπτωση μια τάση υπερβολής. Επαναλαμβάνω ότι δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη υπόθεση. Οι Σύνοδοι εξετάζουν πολλά φαινόμενα.

Υγεία, οικονομικά κλπ. Επίσης συνοδεύεται και από ένα τετράγωνο Ερμή Ποσειδώνα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Θα ήταν κρίμα να χαθεί μια τέτοια προσπάθεια η να στιγματιστεί από έλλειψη συνοχής, ανακριβειών η υπερβολών. Επειδή όπως ανέφερα είμαι εμπλεκόμενος δεν θα ήθελα να επεκταθώ, ούτε να βγούν άσχετα συμπεράσματα. Όλη μου η μελέτη ήταν και παραμένει ένα εργαλείο αντίδρασης σε όσους φωνάζουν

ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ;

Γιατί τώρα ήρθε η στιγμή. Γιατί τώρα έπρεπε. Γιατί οι νόμοι ορίζουν τόπο και χρόνο. Όχι εμείς. Ας καταλάβουμε ότι το μέλλον έχει προ υπάρξει. Αν δεν θέλουμε να μπλεχτούμε στα δίχτυα του αρνητικού του περιβάλλοντος ας σκεφτούμε διαφορετικά. Ας βγάλουμε το ΓΙΑΤΙ από κάθε αρνητικό μπροστά μας και ας βάλλουμε το ΠΩΣ. Πως να διαχειριστούμε ό,τι έρχεται. Καλό η κακό. Η αστρολογία δεν ελέγχει κάτι. Απλά φωτίζει τους ελέγχους που μας τίθενται για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. Ας το αποδεχθούμε.


Image