Επιδημίας Το Ανάγνωσμα

Επιδημίας Το Ανάγνωσμα

Από τον Παύλο Χαϊκάλη.

Μια από τις δυσκολίες της αστρολογίας είναι να ανακαλύψει κάποιος ποιος πλανήτης η οίκος,( κυρίως στην Ωριαία), είναι ο κύριος σημειοδότης ενός γεγονότος ή

από ποιες όψεις προέρχεται ένα γεγονός.

Στο θέμα της επιδημίας-πανδημίας, πολλοί θα συμβόλιζαν τον Κρόνο, λόγω θανάτου η τον Άρη λόγω μολυσματικής δράσης η φλεγμονών.

Προσωπικά πιστεύω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση το κύριο λόγο τον έχει ο Ποσειδώνας. Φυσικός κυβερνήτης του 12ου οίκου και των ιδρυμάτων, καθώς και κυρίαρχος σε όλα τα δηλητήρια και χημικά που μας ταλαιπωρούν στη ζωή μας. Επίσης δεν έχει και περιορισμό. Από όπου και να το πιάσεις ο Ποσειδώνας είναι τέτοιας φύσης όπου δεν ελέγχεται.

Ούτε το νερό, ούτε ο αέρας μπορεί να συγκρατηθεί εύκολα, και οι ιοί είναι τέτοιας φύσης… Ανεξέλεγκτοι.

Οι διελεύσεις και οι πρόοδοι του Ποσειδώνα δημιουργούν συναισθήματα αδυναμίας, κόπωσης και πολλές φορές εξάντλησης.

Προσπάθησα να ερευνήσω τις περιπτώσεις μεγάλων επιδημιών, για να βγάλω συμπεράσματα πάνω στη σημερινή μάστιγα του covid-19 και του πότε σταματά. Από το ξεκίνημα του μέχρι σήμερα.

Σε πρώτη φάση, οι εκλείψεις έχουν το πρώτο ρόλο, καθώς και τα μεσοδιαστήματα Κρόνου-Ποσειδώνα. Αλλά και η συμμετοχή και των δύο ξεχωριστά σε κάτι που πολλοί το αγνοούν. Συμπεριφορές πλανητών και μεσοδιαστημάτων από απόκλιση (declination) και από γεωγραφικό πλάτος (latitude).

Σ’ αυτό οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον δάσκαλο και φίλο μου, Ιωάννη Παναγιωτόπουλο που πάντα πίστευε και πιστεύει ότι οι αποκλίσεις και τα μεσοδιαστήματα έχουν κύριο ρόλο στην αποκάλυψη πραγμάτων γύρω μας.

Ένα άλλο φαινόμενο είναι η συμμετοχή πλανητών εκτός ορίων (έξω δηλαδή από τη γνωστή απόκλιση Εκλειπτικής και Ισημερινού στις 23ο 25΄) ειδικά της Σελήνης όπου φέρνει τα πράγματα εκτός ελέγχου κυριολεκτικά.

Απόκλιση Και Ουράνιο Γεωγραφικό Πλάτος

Η απόκλιση είναι μια μέτρηση στο ισημερινό σύστημα με την οποία μετράμε την απόσταση ενός ουράνιου σώματος πάνω ή κάτω από τον ισημερινό (ή βόρεια και νότια αυτού) σε μοίρες, λεπτά και δευτερόλεπτα τόξου. Γεωγραφικό πλάτος (ή ουράνιο γεωγραφικό πλάτος) είναι μια μέτρηση στο εκλειπτικό σύστημα με την οποία μετράμε την απόσταση ενός ουράνιου σώματος πάνω ή κάτω από την εκλειπτική (ή βόρεια και νότια της ετήσιας, νοητής διαδρομής του Ήλιου) σε μοίρες, λεπτά και δευτερόλεπτα τόξου.

Για να έχει βαρύτητα η απόδειξη των στοιχείων περιορίζουμε την γωνία απόκλισης στη 1 μοίρα, γιατί αλλιώς είναι μπέρδεμα. Πάντα πίστευα στα μικρά όρια ανοχής των όψεων γιατί η ευρύτητα πάντα αποδυναμώνει την ισχύ μιας όψης. Σύμφωνα με την παρατήρηση μου εκτός από την απόκλιση στη 1 μοίρα ,στο γεωγραφικό πλάτος η απόσταση ανοχής δεν υπερβαίνει  τα 20 λεπτά τόξου.

Οι χειρότερες επιδημίες παρουσιάστηκαν στην ιστορία με συμμετοχή τόσο του Ποσειδώνα, όσο και του Κρόνου – Πλούτωνα.

Συχνά, το έναυσμα μπορεί να είναι η άφιξη του Ποσειδώνα σε μια κρίσιμη μοίρα: στον ισημερινό, την εκλειπτική, μια ανάδρομη κίνηση ή τον βαθμό της μέγιστης απόκλισης του. Η εμπλοκή του Πλούτωνα κλιμακώνει συχνότερα μια επιδημία σε πανδημία.

Η δύναμη οποιουδήποτε πλανήτη στην εκλειπτική τριπλασιάζεται και όσο πιο αργός είναι ο πλανήτης, τόσο μεγαλύτερη είναι η επίδρασή του.

Η Ισπανική Γρίπη (1918–20)

Από τον Ιανουάριο του 1918 έως το τέλος του 1920, πάνω από το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού (500 εκατομμύρια άνθρωποι εκείνη την εποχή) μολύνθηκε από την ισπανική γρίπη. Αυτό το ασυνήθιστα θανατηφόρο στέλεχος της γρίπης προκάλεσε τουλάχιστον 17 εκατομμύρια και ίσως πάνω από 100 εκατομμύρια θανάτους, καθιστώντας την μια από τις πιο θανατηφόρες πανδημίες που έπληξαν ποτέ την ανθρωπότητα.

astrologia xaikalis astropolis 01

Εδώ φαίνεται καθαρά από Decl. η συμπόρευση Κρόνου-Ποσειδώνα -Πλούτωνα.

Πρώτον, όταν ξεκίνησε η πανδημία στις αρχές του 1918, ο Ποσειδώνας ήταν μόλις 0°09′ λεπτά μακριά από την εκλειπτική.

Δεύτερον, το 1918, η μέγιστη μηνιαία απόκλιση της Σελήνης ήταν 23,5° – ένας ισχυρός δείκτης ακραίων φαινομένων και ότι τα πράγματα ξεφεύγουν από τον έλεγχο.

Τρίτον, ο Ποσειδώνας βρισκόταν σε παραλληλισμό απόκλισης με τον Πλούτωνα και τον Κρόνο, κάτι που έγινε ακριβές στο δεύτερο μισό του 1917 και κατά τους πρώτους μήνες του 1918, όταν ξεκίνησε επισήμως η επιδημία. Μια τριπλή παραλληλία  μεταξύ αυτών των τριών πλανητών είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο ουράνιο γεγονός.

Όλοι οι βραδέως κινούμενοι πλανήτες, ωστόσο, δείχνουν τη μεγαλύτερη δύναμή τους όχι μόνο όταν διασχίζουν την εκλειπτική (ή τον ισημερινό), αλλά και όταν φτάνουν στο ανώτερο και κατώτερο μέγιστο σημείο, με άλλα λόγια, όταν βρίσκονται σε νότιο ή βόρειο «στάσιμοι».

Περσική Πανώλη (1772–73) Ρωσική Πανώλη (1770–72)

Το 1772, η χειρότερη πανδημία του 18ου αιώνα ξεκίνησε όταν η βουβωνική πανώλη έπληξε την Περσική Αυτοκρατορία, στοιχίζοντας σχεδόν 2 εκατομμύρια ζωές. Εκτός από την Περσική Πανώλη, η Ρωσική Πανώλη του 1770–72 στοίχισε μεταξύ 52.000 και 100.000 ζωές μόνο στη Μόσχα, και επιδημίες τόσο της ιλαράς όσο και της ευλογιάς έπληξαν τη Βόρεια Αμερική στις αρχές της δεκαετίας του 1770.

astrologia xaikalis astropolis 02

Εδώ έχουμε μια τριπλή παραλληλία από πλάτος μεταξύ Κρόνου-Πλούτωνα και Ποσειδώνα, καθώς και τον Ερμή εκτός ορίων,ενώ υπάρχει και η παραλληλία από decl του Δία- Πλούτωνα που επιβεβαιώνει την τεράστια εξάπλωση της νόσου.(Τον νοιώσαμε κι εμείς πριν καιρό με τον covid-19.)

Η παραλληλία τέλειωσε 3 χρόνια μετά,όσο κράτησε και η πανδημία.

Μεγάλη Πανούκλα Του Λονδίνου (1665–66)

astrologia xaikalis astropolis 03

Η κύρια υπογραφή ήταν ο Ποσειδώνας σε παραλληλία  γεωγραφικού πλάτους με τον Κρόνο (1665). Μια άλλη ισχυρή υπογραφή ήταν η μέγιστη μηνιαία απόκλιση της Σελήνης 23,5° κατά το πρώτο εξάμηνο του 1666.

Επίσης, υπάρχει κι εδώ ο Ερμής εκτός ορίων μετά την εκδήλωση της νόσου όπου εξηγεί τι συνέβη.

astrologia xaikalis astropolis 04

Υπάρχουν πολλά δείγματα αναφοράς για τα φαινόμενα επιδημιών, αλλά η πιο σημαντική περίπτωση είναι η σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα που έγινε το Γενάρη του 2020 και ενεργοποίησε την έκλειψη του καλοκαιριού του 2009,όπου εκεί το μεσοδιάστημα Κρόνου Ποσειδώνα είχε χιαστί όψη 150 μοιρών με το Β. Δεσμό. (Μην ζητάτε ερμηνεία. Τη ζήσαμε).

astrologia xaikalis astropolis 05

astrologia xaikalis astropolis 06

Κοιτάξτε να δείτε τη παράλληλη από decl πορεία Κρόνου Πλούτωνα και από latitude Άρη Ποσειδώνα και την Σελήνη και τον Ερμή εκτός ορίων.

Και ήρθε ο Γενάρης και τραγουδήσαμε όλοι μαζί.

Τι Γίνεται Στη Συνέχεια Θα Μου Πείτε;

Δεν έχω καλά νέα.

Το καλοκαίρι του 2022 που μας έρχεται υπάρχει παραλληλία από πλάτος Κρόνου -Ποσειδώνα που σημαίνει στη καλύτερη των περιστάσεων έξαρση της νόσου.

2025– 2026 έχουμε διέλευση ισημερινού από Ποσειδώνα και παραλληλία απόκλισης με τον Κρόνο (το 2026). Θα μπορούσε να ξεκινήσει ήδη το 2025 λόγω μιας «Ποσειδώνιας» ολικής έκλειψης Σελήνης και του Ποσειδώνα που εισέρχεται στον Κριό.

Τον Φλεβάρη του 2026 ο Κρόνος κάνει σύνοδο με τον Ποσειδώνα στο Κριό, και στη μηδενική Κριού οι όψεις που βλέπουν δεν είναι καλές.  Ας είμαστε λοιπόν προετοιμασμένοι για μια νέα επιδημία ,άλλου τύπου.  Αυτή η επιδημία/πανδημία θα μπορούσε να περιλαμβάνει έναν νέο ιό ή ακόμα και τη χρήση ενός ιού ως όπλου (βιολογικός πόλεμος).

Μετά μιλάμε για 2031,αλλα καλύτερα ας ηρεμήσουμε όσο μπορούμε.

Η προετοιμασία πάντως δεν έβλαψε κανέναν.

Γι’ αυτό ας αγαπάμε, ας συγχωρούμε, και ας έχουμε εσωτερική ειρήνη γιατί την έχουμε ξεχάσει. Και την έχουμε τόσο ανάγκη.


Image