loading

Σκέψεις για την κατάθλιψη

  • Αρχική
  • Blog
  • Σκέψεις για την κατάθλιψη
20 Δεκεμβρίου, 2021

Με τον διερχόμενο Κρόνο να έρχεται στους Διδύμους τον ερχόμενο Μάιο για δύο χρόνια, οι αστρολόγοι πιθανότατα θα δουν περισσότερα από το κανονικό μερίδιο των ανησυχιών που αφορούν την κατάθλιψη. Ένας συμβολικός δεσμός ανάμεσα στον Κρόνο και τον Ερμή και τα αντιδρώντα (Μεταβλητά) Ζώδια θα εδραιωθεί έντονα.

 

Το θέμα εδώ στο “Notebook” είναι να εκτιμήσουμε την κατάθλιψη, τον ρόλο της στην ανάπτυξη και να προσέχουμε να μην πηδάμε τον εξτρεμισμό στις αναλύσεις.

Για παράδειγμα: ποιος δεν έχει πάθει κατάθλιψη στη ζωή του; Είναι μια φυσική κατάσταση να είσαι πεσμένος, να λυπάσαι, να μένεις μόνος με την ύπαρξή σου στη ζωή από καιρό σε καιρό, συνήθως σε περιόδους χαμένων ευκαιριών, βαριάς κριτικής από έξω, θλίψης με απώλεια. Οι περισσότεροι από εμάς είχαμε εκείνες τις φάσεις που είχαμε καν σκεφτεί να μην παραμείνουμε σε αυτή τη ζωή, συνήθως ως μεταφορά παρηγοριάς και κραυγή για αναγνώριση, για αναζωογόνηση.

Το θέμα είναι πόσο διαρκεί μια τέτοια περίοδος, πόσο επηρεάζει τη σχέση, την παραγωγικότητα, τον προγραμματισμό, κ.λπ. Κάθε καλό εγχειρίδιο για την κατάθλιψη θα προσφέρει κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με αυτό, και οι αστρολόγοι πρέπει απλώς να κατανοήσουν καλά αυτές τις παραμέτρους. [Συστήνω, Klein, Dr. Donald F and Dr. Paul H Wender, Understanding Depression: A Complete guide to its Diagnosis & Treatment, Oxford University Press, 1993.]

 

Ας δούμε για λίγο το αρχέτυπο της κατάθλιψης: ο Κρόνος που σχετίζεται με τον Ερμή. Θεωρούμε ότι ο γενέθλιος, διερχόμενος ή τοξωτός Κρόνος σε μια σκληρή όψη με τον Ερμή υποδηλώνει κατάθλιψη της λειτουργίας του Ερμή. ο νους καταρρέει, συγκρατείται, ελέγχεται και η ζημιά στην προσωπικότητα μπορεί να ξεσπάσει μέσα από το μυαλό. Τι γίνεται όμως με τη συσχέτιση του Ερμή γενέθλια ή με διέλευση ή τόξο με τον Κρόνο; Μήπως μαθαίνουμε κάτι μέσα στο χρόνο, μέσα από την πίεση; είναι αυτή η σοφία σε σχηματισμό;

 

Η σχέση του Κρόνου με τον Ερμή και του Ερμή με τον Κρόνο είναι τόσο παρόμοια. Φαίνεται ότι μια κλίση χαρακτήρα ή μια θεώρηση της πραγματικότητας -δηλαδή, μια άλλη δύναμη ή διάσταση που ενισχύει τον έναν ή τον άλλο πόλο αντίδρασης- κάνει τη διαφορά μεταξύ σκληρής δουλειάς, ανάλυσης και σοφίας ΚΑΙ μιας αίσθησης βαριάς ευθύνης, καταπίεσης και παντοδύναμης κατάθλιψης .

 

 

Για να επιλύσουμε ένα τέτοιο αστρολογικό αίνιγμα, πρέπει να γνωρίζουμε ότι η καλύτερη κατεύθυνση για να δουλέψει ο αστρολόγος δεν είναι ανάμεσα σε όλες τις αποχρώσεις του συμβολισμού -δεν προσπαθείς να ξεχωρίσεις το λινέλαιο της κουζίνας από κάποια πτυχή που σχετίζεται με τον τέταρτο Οίκο- αλλά, μάλλον , να εργαστεί προς την πραγματικότητα του πελάτη, στην ανάπτυξη, στην παρούσα κατάσταση και στα προβλεπόμενα σχέδια.

 

Ενδεικτική περίπτωση (κάντε αυτό το διάγραμμα): γυναίκα γεννημένη στις 4 Οκτωβρίου 1949 στις 22:37, EET στο Clocolan, SAFR.

 

Αυτή η επαγγελματίας κυρία είναι εξαιρετικά ταλαντούχα στην πραγματικότητά της, αναμφίβολα λόγω του ότι έπρεπε να αντιμετωπίσει όλες τις «προκλήσεις» της ανάπτυξης, που προτείνονται από τον ακόλουθο ωροσκοπικό προσανατολισμό.

Βόρειο ημισφαίριο (ημιτελείς εργασίες στο πρώιμο σπίτι). Πιθανές εντάσεις στα αδέρφια επίσης (κατάσταση του 3ου Οίκου, ο Άρης που κυβερνά τον 11ο υποδηλώνει άγχος που επικεντρώνεται στο να νιώθουμε αξιαγάπητοι ανάμεσα σε οτιδήποτε άλλο). Πολύ έντονες και βαθιές ανησυχίες για την αυτοεκτίμηση μέσω των γονέων (η Σελήνη, πολύ ευαίσθητη στους Ιχθύς, κυβερνά το 2ο και αντιτίθεται από τον Κρόνο στον άξονα MC.

Σημειώστε την ανάδρομη πορεία του Ωροσκόπου κυβερνήτη (που κυβερνά επίσης έναν γονικό Οίκο) – Ερμή, το μυαλό– αντίστιξη στην ανάπτυξη, υποσυνείδητες ατζέντες. Ο Ήλιος, κυβερνήτης του αδερφού, με νοοτροπία 3ος, ενωμένος Ποσειδώνας υποδηλώνει σύγχυση εκεί, που σχετίζεται με έναν γονέα συγκεκριμένα (ο Ποσειδώνας κυβερνά τον 10ο). Άρης-Πλούτωνας τετράγωνο με την Αφροδίτη στον Σκορπιό (πεντακίλιος ο Ωροσκόπος) προτείνει ότι η σεξουαλικότητα (απόδοση) είναι μια αξίωση για φήμη εδώ σε υπεραντιστάθμιση. Αυτό μπορεί να είναι το πώς θα ξεχωρίσει ως ξεχωριστή. Κλπ.

 

Αυτή η πολύ σεξουαλική γυναίκα έχει ζήσει αρκετό καιρό με έναν πολύ νεότερο άνδρα, πράγμα που αποτελεί «αξίωση φήμης» για εκείνη. Ο άντρας την άφησε πρόσφατα. Ο διερχόμενος Κρόνος έρχεται στον Ωροσκόπο της την άνοιξη του 2001. Τώρα αυτό σίγουρα μπορεί να είναι μια πρόταση ζωής που πέφτει σε αυτήν την κυρία στα 52 της. Η ηλικία είναι καταθλιπτική σε μια κατάσταση όπως αυτή. Αλλά σημειώστε ότι ο Κρόνος θα είναι τρίγωνο με τον γενέθλιο Ερμή της ταυτόχρονα. Ίσως αυτή να είναι αργά να μεγαλώσει!

Αυτός είναι ένας καλόπιστος σύνδεσμος: με αυτήν τη γυναίκα, κάποιος γνωρίζει ότι το μυαλό της δουλεύει υπερωρίες (Ο Ερμής τριγωνίζει τον Ωροσκόπο), έξυπνη, πολυμήχανη, κοινωνικά σε εγρήγορση για ένα σφάλμα.

Ταυτόχρονα με τη διέλευση του Κρόνου, ο Α.Ε. Πλούτωνας ενώνεται με αυτόν τον γενέθλιο Ερμή, κυβερνήτη του Ωροσκόπου (02/01). Ο Τρ Ουρανός θα είναι η τετράγωνη Αφροδίτη, κυβερνήτης του 12ου, γενέθλια πεντακάθαρος ο Ωροσκόπος. -Προσωπική οπτική, τρόποι διακίνησης με τον κόσμο της -όλα αυτά έρχονται σε σημείο εστίασης και ανατροπής, αλλαγής.

 

Αυτό που θα μπορούσαμε να έχουμε εδώ είναι ένα προφίλ πιθανής κατάρρευσης και κατάθλιψης (η εμπλοκή του 12ου Οίκου, του Ωροσκόπου, του Ήλιου, του Πλούτωνα -βλ. Αστρολογικός χρονισμός της Κρίσιμης Ασθένειας). ΑΛΛΑ η διέλευση από το τρίγωνο του Κρόνου στον Ερμή θα εξαργυρώσει την εικόνα, δουλεύοντας μέσα σε καθιερωμένα, παραγωγικά κανάλια για όλη τη ζωή, θα υποδηλώνει σοφία που αποκτήθηκε μέσω της πίεσης, μέσω της «φυσιολογικής» κατάθλιψης;

Αυτή η ερώτηση πρέπει να αξιολογηθεί σε διάλογο με τον πελάτη. δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ζυγιστεί η ζυγαριά προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, κατά τη γνώμη μου, θα ήταν να βεβαιωθείτε ότι ο πελάτης έχει μια πλήρη ιατρική, φυσική εξέταση για να διευθετήσει πολλές ανησυχίες από αυτές τις μετρήσεις. Δεύτερον, θα πρέπει να γίνει μια πλούσια συζήτηση σχετικά με τις αξίες –παρελθόν, παρόν και μέλλον– πώς έχουν αλλάξει και γιατί είναι τόσο σημαντικές τώρα σε αυτή τη στιγμή της ζωής. Υπάρχουν αναμφίβολα πολλές «ανολοκλήρωτες δουλειές» από παλιά που πρέπει να διευθετηθούν οριστικά.

Έτσι, το μάθημά μας στο σημειωματάριο είναι μια υπενθύμιση: οι μετρήσεις λειτουργούν μέσω του πελάτη για να διαμορφώσουν την πραγματικότητα, να της δώσουν προσωπική σημασία. Ο αστρολόγος είναι οδηγός σε αυτή τη διαδικασία. Οι μετρήσεις είναι υποδείξεις για τις αναπτυξιακές διαστάσεις. δεν είναι αυτοσκοποί. Στην καλύτερη περίπτωση, η αστρολογία είναι μια επαγρύπνηση για τις μεταβαλλόμενες συνθήκες, για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων και για την κατανόηση της διαδικασίας του γίγνεσθαι.

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο

Εγγραφείτε στο Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι όλα τα νέα στα εισερχόμενά σας.
Πρόσφατα Άρθρα