loading

Ρούλα Πισπιρίγκου – Μια σύγχρονη Μήδεια

  • Αρχική
  • Blog
  • Ρούλα Πισπιρίγκου – Μια σύγχρονη Μήδεια
8 Απριλίου, 2022

Από τον Παύλο Χαϊκαλη

Πόσο φυσικό είναι μια μάνα να σκοτώνει τα παιδιά της; Πόσο εύκολο για μια κοινωνία να ουρλιάζει εναντίον της; Πόση σκέψη χρειάζεται για να συνειδητοποιήσουμε ότι το έγκλημα καθ’ οιανδήποτε τρόπο είναι απεχθές; Και πόσες ψυχολογικές έννοιες κρύβει; Καλό θα ήταν να παραμένουμε ψύχραιμοι σε όλα αυτά τα γεγονότα, με περισυλλογή και κατανόηση, γιατί καλώς η κακώς κανείς δεν ξέρει από που ήρθε και ούτε γνωρίζει που θα πάει. Και εκείνο που θα έπρεπε να συζητάμε, είναι το <να μην σου τύχει>.

Και για να μην το δούμε σε μια άλλη  ζωή μας σαν αποτέλεσμα, ας προσπαθήσουμε σ αυτή τη ζωή να μην γίνουμε η αιτία.

 

Ρούλα Πισπιρίγκου | Αστρολογικός Χάρτης

 

Το Ωροσκόπιο της κας Πισπιρίγκου, δυστυχώς μιλάει και εξηγεί πολλά. Και ίσως η αστρολογία θα μπορούσε να διευκολύνει στην ανακάλυψη ψυχολογικών εννοιών πριν εκφρασθούν σε γεγονότα που αποβούν μοιραία.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου γεννήθηκε στην Πάτρα στις 5/8/1989 στις 12 και 20 το μεσημέρι. Είναι Λέων με Ωροσκόπο στο Ζυγό και Σελήνη στην Παρθένο.

Το πρώτο πράγμα που κοιτάζει κανείς και φαίνεται στο χάρτη της, είναι ότι η γυναίκα αυτή είναι του φαίνεσθαι.

Λιοντάρι και με Αφροδίτη κυβερνήτη του ωροσκοπίου της, αλλά και με το βάρος στο ανατολικό ημισφαίριο, δεν σου αφήνει πολλά περιθώρια να σκεφτείς διαφορετικά,και με ένα Πλούτωνα στο Σκορπιό στο 1ο οίκο η τάση επιβολής βγάζει μάτια.(Θα μιλήσουμε μετά για το ακριβές τετράγωνο με τον Ήλιο της).Με αμυντικό προφίλ πάντα.

Το δεύτερο που φαίνεται, είναι η παντελής έλλειψη του στοιχείου του Αέρα, κάτι που δεν την αφήνει να σκεφτεί τα βαθύτερα προβλήματα της αντικειμενικά, ούτε μπορεί να εμπιστευθεί εύκολα κάποιον επίσης που σκέφτεται πολύ. Έχει όμως θα πείτε μια έξαρση πλανητών στην Παρθένο.

Ναι. Και εδώ αρχίζει το πρόβλημα.

Ερμής και Άρης στην Παρθένο σε παραλληλία και σύνοδο.

Σελήνη στην Παρθένο σε παραλληλία και Ç με Πλούτωνα.

Σελήνη σε 24αρα γωνια (15η αρμονικη,πολύ ισχυρή) με Ερμή και Άρη,καθώς και με Ωροσκόπο.

Και η Σελήνη στη Παρθένο στο midpoint Ήλιου Πλούτωνα.

Ισχυρές εντάσεις, Υπερδιέγερση, Ακραίες συναισθηματικές εκρήξεις,κουρέλι νευρικό σύστημα,και διάθεση για καυγάδες. Απερισκεψία,σκέψεις διαμορφωμένες από αισθήματα, ισχυρογνωμοσύνη.

Επίσης η αντίθετη τοποθέτηση των Δεσμών μέσα στους οίκους 5ο και 11ο της δημιουργεί μεγάλη σύγχηση.

Που χρόνος για σκέψη;

Υπάρχουν τρείς όψεις επίσης, (quindecile), μεγάλης σημασίας για εμένα που προκαλούν διαταραχές στο άτομο.

Ήλιος με Β.Δεσμό  (στον οίκο των παιδιών,5ος),

MC με Κρόνο και

MC με Ποσειδώνα.

Ψυχώσεις, διανοητικές διαταραχές, καταπιεσμένη και εμποδισμένη προσωπικότητα και διαταραχή των σχέσεων. Οι εμμονές γύρω από τα προσωπικά της θέματα είναι το κυρίαρχο στοιχείο.

Το κερασάκι στη τούρτα στο χάρτη της, είναι η Λιλιθ, (Μαύρη Σελήνη) επάνω στον Ωροσκόπο της.Στην 19η μοίρα του Ζυγού και στην απόλυτη μοίρα πτώσης του Ήλιου.

Η Λίλιθ είναι πάντα απόλυτη και κακόβουλη και σαν απώτερο αποτέλεσμα έχει να μην αφήνει τους ανθρώπους να έχουν ισχύ του καλού που θα μπορούσε να αναπτυχθεί στην ζωή των ατόμων στον οίκο στον οποιο ευρίσκεται. Δημιουργεί χάος και κυβερνά εγκλήματα, δηλητηριάσεις, θάνατο βρεφών η παιδιών και μάλιστα εσκεμμένα. Σας θυμίζει κάτι;;

Ένα άλλο ενδιαφέρον στο χάρτη της είναι η ακμή του 12ου οίκου επάνω στον Denebola. Έναν κακής φύσεως απλανή που φέρνει ατίμωση και διασυρμό. Σημειωτέον οτι ο προοδευμένος Άρης της από δευτερεύουσες, έχει πιάσει την ακμή 12ου..Και επειδή ο Άρης είναι του 7ου της,(κοινο-φανεροί εχθροί),καταλήγει στη φυλακή.( 12ος).

Η θέση της Σελήνης στο 12ο οίκο και στην Παρθένο,μας δίνει μια εικόνα για την πρώιμη ηλικία της Ρούλας. Η μητέρα της μπορεί να ηταν εργατική, αποτελεσματική, τακτοποιημένη, αλλά καθόλου συναισθηματικά εκφραστική. Η αυτοεκτίμηση του παιδιού μπορεί να έχει υπονομευτεί, εάν η μητέρα της ήταν επικριτική και ιδιότροπη, κάτι που μπορεί να κάνει σήμερα αυτό το άτομο προς τούς άλλους.

Η παρουσία της Παρθένου και του Ζυγού στον 12ο οίκο, μας μιλά για ένα καρμικό χρέος υποδούλωσης η κακομεταχείρισης κάποιου στο παρελθόν. Επίσης ένας γάμος η μια σχέση μπορεί να έχει υποφέρει λόγω απληστίας η εγωισμού και αντικατοπτρίζει την ανάγκη να είμαστε πιο γενναιόδωροι σ αυτή τη ζωή και πιο συνεργάσιμοι.

Γενικά το Ωροσκόπιο της περιγράφει ένα άτομο όπου πρέπει να παλέψει με τον εγωισμό της. Ένας Νότιος Δεσμός στον Λέοντα και στον 11ο της δείχνει το δρόμο της αναγνώρισης μέσω της προσφοράς και της υπηρεσίας στους άλλους. Ο εγωισμός, η υπερηφάνεια, η κυριαρχία πάνω στους άλλους, πρέπει να εκλείψουν.

Το τετράγωνο Ήλιου Πλούτωνα δεν έχει επιλεγεί τυχαία σ αυτό το χάρτη.

Η σύγκρουση δυο πλανητών σε ένα τετράγωνο σηματοδοτεί την ανάγκη ο ένας να εξυγιάνει τον άλλον. Συγκεκριμένα εδώ ο Πλούτωνας καλεί τον Ήλιο σε μεταμόρφωση ελέγχου της ατομικότητας και του εγωισμού μέσω μιας  σκληρής  και ιδιόμορφης διαδικασίας. Την καλεί σε θεληματικότητα ελέγχου και επίμονης εστίασης πάνω στο πρόβλημα της. Οι δύσκολες όψεις υπάρχουν για βοήθεια.

Για να λύσεις ένα πρόβλημα πρέπει να το αντιμετωπίσεις.

Η παρουσία στοιχείων της γης στο χάρτη της, της δίνει την πρακτικότητα να αντιμετωπίσει την εξιλέωση που χρειάζεται. Δεν τα καταφέρνει. Η συμμετοχή του Πλούτωνα σε τετράγωνο με Προσωπικό πλανήτη, περιγράφει και σημαντικές απώλειες στο παρελθόν που έχουν επιρρεάσει το άτομο. Οι σκληρές όψεις με τον Κρόνο συμβολίζουν συχνότερα έναν πραγματικό θάνατο σε μια προηγούμενη ζωή, ο οποίος έχει αποκρυσταλλωθεί σε φόβο.Με τον Κρόνο, ο φόβος πρέπει να ξεπεραστεί. Με τον Πλούτωνα, το μετασχηματιστικό έργο πρέπει να συνεχιστεί. Η Υπηρεσία στους άλλους είναι η λύτρωση. Σκοτώνοντας τον εγωισμό της και προσφέροντας θα είχε την ευκαιρία να αναδειχθεί σε ηρωίδα της ζωής.

Κι όμως, προτιμά να σκοτώνει τα δημιουργήματα της.

Σκοτώνει για να υπάρχει.

 

Τι την ωθεί να σκοτώσει τα παιδιά της;

 

Προσωπικά πιστεύω ότι τα παιδιά της ήταν το εμπόδιο σ αυτό που ήθελε να ζήσει. Παραδομένη σε λάθος σχέσεις, με έλλειψη ικανοποίησης, και με τα παιδιά που όντως είχαν προβλήματα υγείας,(κάθε τι προβληματικό εμπόδιο πεθαίνει), βρήκε τη βία σαν ένα τρόπο εκτόνωσης των προβλημάτων της..

Είχε αμφιβολία στο ποια ηταν, τι ήθελε να κάνει και τι ήταν ωφέλιμο γι αυτήν.

Ο Πλούτωνας σε οίκο του Άρη (11ος-στόχοι) και σε όψη quintile μας δείχνει το δρόμο.

Επίσης και ο Ήλιος σε διπλό quintile με τον Κρόνο,(φυσικό κυβερνήτη του 5ου οίκου της και σε σύνοδο με Ουρανό) μας δείχνει την καταστροφική της διάθεση. Το quintile είναι μια όψη 5ης αρμονικής και έχει σημασία στην εκτίμηση σεξουαλικών τάσεων και εκτροπών. Επίσης στην αρνητική τους λειτουργία εκφράζουν διανοητικές διαταραχές η προβλήματα στις αισθήσεις.

Στη θετική του έκφραση είναι μια όψη δημιουργικά χαρισματική, που απλώς εδώ δεν στέκει.

Ένα άλλο περίεργο είναι ότι το midpoint Ήλιου και Β.Δεσμού (5ος οίκος παιδιά) πέφτει ακριβώς στην ακμή του 8ου οίκου της.(οίκος Θανάτου, Προσωπικά χρησιμοποιώ σύστημα Coch). Σαν κάτι να την καλεί σ αυτό.

Μην ξεχνάτε την όψη διαταραχής μεταξύ Ήλιου και Β.Δεσμού. Και η αντιπαραλληλία του Άρη με τον Β Δεσμό και παραλληλία με τον Νότιο Δεσμό που είναι και σε σύνοδο επιτείνει το πρόβλημα.

Επίσης να προσπεράσουμε την αντίθεση Δία Ουρανού-Κρόνου,και το διπλό επτάγωνο της Σελήνης με τον Κρόνο. Καθώς και την τριπλέτα των σκληρών πλανητών στον 3ο οίκο. Όλοι ανάδρομοι.

Ο Dane Rudhyar συνδέει το επταγωνο με την “αντικοινωνική” ποιότητα δηλώνοντας ότι αυτή η όψη αντιπροσωπεύει ενέργειες που “δεν είναι αποδεκτές σύμφωνα με τον καθορισμένο κανόνα κοινωνικο-πολιτισμικής συμπεριφοράς στο περιβάλλον ή την τάξη του ατόμου.

Πολλοί μπορεί να μην δέχονται αυτές τις όψεις, αλλά πιστεύω ότι παίζουν το ρόλο τους λόγω αρμονικών προδιαγραφών με τις κύριες.

Η σύνθεση ενός Ωροσκοπίου είναι η μεγάλη δυσκολία καθώς κατανοείς τι συμβαίνει στο κάθε άτομο και πως οι όψεις λειτουργούν συνθετικά.

Και ακολουθεί η αυλαία του δράματος με το πως η προγενέθλια έκλειψη παίζει το ρόλο της το σκοτεινό.

Προσέξτε τι γίνεται εδώ.

 

Ρούλα Πισπιρίγκου ο αστρολογικός της χάρτης

 

Ο ωροσκόπος της έκλειψης σύνοδο με Νότιο Δεσμό της, η Σελήνη της έκλειψης σε σύνοδο με Άρη και Ερμή της,( ενεργοποιεί όλο το γενέθλιο χάρτη), ο Νότιος Δεσμός της έκλειψης σε σύνοδο με το midpoint Ήλιου Σελήνης της Ρούλας. Ο προοδευμένος Ωροσκόπος της πέρασε πάνω από τον Πλούτωνα της έκλειψης. Η αντισκιά του Ωροσκόπου της έκλειψης,σε αντίθεση με το midpoint Άρη Κρόνου της Ρούλας. Ο θάνατος την κυνηγάει.

Και φυσικά η αντισκιά του Ποσειδώνα (έκλειψης και γενέθλιου χάρτη) πανω στην ακμη του 3ου οίκου της Ρουλας. Τι να σκεφτεί και τι να κάνει;

Ωχ θεέ μου…

Κλπ, κλπ, κλπ, κλπ,. Ώρες και ατελείωτες οι όψεις.

 

Συμπέρασμα

Θα ήθελε κανείς να έχει το Ωροσκόπιο της; Μπορεί να ξεφύγει από αυτό;

Έχει τις προδιαγραφές; Είναι τα αρνητικά πιο πολλά από τα θετικά;

Καταδικαστέα κάθε τέτοια πράξη και δεν τίθεται θέμα. Όμως κανείς δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει η μοίρα. Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Γι αυτό πριν καταδικάζουμε και ουρλιάζουμε ας γνωρίζουμε τις προδιαγραφές. Όσοι πιστεύουν σ αυτές.

Ο νόμος της ανταπόδοσης λειτουργεί. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Σαν την παραβολή των μωρών παρθένων.

Η συμβουλευτική Αστρολογία αυτό το σκοπό έχει. Να γνωρίσεις τον εαυτό σου, να μπορείς να διορθώσεις ό,τι μπορείς και να εξελιχθείς μέσα στον ωκεανό του σύμπαντος και της Ανθρωπότητας. Μην κρίνετε ίνα μη κριθείτε.

Εγγραφείτε στο Ενημερωτικό Δελτίο

Εγγραφείτε στο Newsletter

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε πρώτοι όλα τα νέα στα εισερχόμενά σας.
Πρόσφατα Άρθρα