loading

Λίγα Λόγια Για Την Αστρολογία

  • Αρχική
  • Λίγα Λόγια Για Την Αστρολογία
company logo

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Στη μνήμη της Τίνας

Φίλοι μου γειά σας.

Στο ξεκίνημα αυτού του υπέροχου ταξιδιού στον ωκεανό του διαδικτύου, φυσικά και δεν μπορούσε να λείπει η αναφορά στην αστρολογία.

 

Μέσα σ αυτό το χώρο θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε τα μυστικά και τις ομορφιές της.

Στις μέρες μας είναι γνωστό πως, όταν η αστρολογία τίθεται ως αντικείμενο συζήτησης, παρουσιάζονται τριών ειδών αντιδράσεις:

α. μια κατηγορία ανθρώπων δηλώνει απροκάλυπτα τη πίστη του στις αστρολογικές προβλέψεις

β. μια δεύτερη κατηγορία ανθρώπων απορρίπτει ολοσχερώς ό,τι έχει σχέση με αυτή θεωρώντας ότι είναι μια ανοησία βασισμένη σε προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες, και

γ. μια τρίτη κατηγορία αντιμετωπίζει την αστρολογία με σκεπτικισμό

Όπως έλεγε και ο Reinhold Ebertin αυτοί οι τελευταίοι υποπτεύονται ότι η αστρολογία δεν μπορεί να είναι εντελώς λάθος και ότι ενδεχομένως, υπάρχουν κάποιοι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να ασχοληθεί κανείς μαζί της με την απαιτούμενη σοβαρότητα.

 

 

Τι είναι λοιπόν η αστρολογία;

Τι είναι αυτό που κάνει ανθρώπους που φαίνονται έξυπνοι, λογικοί και απόλυτα ισορροπημένοι κατά τα άλλα να αφιερώνουν μια ολόκληρη ζωή μελετώντας τις τροχιές των πλανητών και τις επιδράσεις τους στη ζωή των ανθρώπων;

 

Τι είναι αυτό που στοίχισε σε νομιμόφρονες και ειρηνικούς ερευνητές, προηγούμενων αιώνων, πόνο, κατατρεγμό, και αφόρητα βασανιστήρια στα χέρια των διωκτών τους, επειδή αρνήθηκαν πεισματικά να αποκηρύξουν την Αστρολογία;

Ποιος λόγος οδήγησε μεγάλους φιλόσοφους, επιστήμονες και συγγραφείς, όπως τον Πλάτωνα ,τον Σαίξπηρ, τον Γιούνγκ, τον Παράκελσο, τον Νεύτωνα και τον Κέπλερ να παρουσιάσουν στα έργα τους το πόσο είχαν επηρεαστεί από την αστρολογική σκέψη;

 

Μήπως υπάρχει το ενδεχόμενο αυτή η πανάρχαια επιστήμη να μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα από τα ωροσκόπια που δημοσιεύονται σε στήλες περιοδικών και εφημερίδων;

 

Η πραγματική αστρολογία είναι η γλώσσα της ίδιας της ζωής και της ανθρώπινης εμπειρίας.

Η γλώσσα των αστεριών δεν είναι μόνο η μαντεία και η πρόγνωση, αλλά ένα εξαίσιο και ευρύτατο σύστημα κατανόησης του ανθρώπου.

Το να κατανοήσει κανείς τις επιρροές που δέχεται κατά τη στιγμή της γέννησης του, οι οποίες του προσδιορίζουν τα ταλέντα, τις ικανότητες και τις προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στη διάρκεια της ζωής του, μόνο δύναμη μπορεί να του δώσει.

 

Η Αστρολογία είναι κάτι παρά πάνω από ψυχοθεραπεία.  Δείχνει ότι η ζωή δεν είναι ένα ασύνδετο σύνολο εμπειριών αλλά έχει ρυθμό τάξη θεότητα και ομοιοκαταληξία.  Μέσα από αυτήν μπορούμε να κατανοήσουμε την εξέλιξη της ζωή ή και της συνείδησης.

 

Η ανέλιξη προς τη τελειότητα είναι ο πρωταρχικός σκοπός κάθε ανθρώπινης ύπαρξης.

Η πραγματική Αστρολογία είναι το στέρεο θεμέλιο που πάνω του μπορούμε να οικοδομήσουμε, για να πετύχουμε αυτό το στόχο.

Η πραγματική Αστρολογία είναι ένα πανάρχαιο σύστημα σοφίας και αυτοανάλυσης.

 

Η Αστρολογία είναι ένα σύστημα μέσα από το οποίο βλέπουμε τον αληθινό μας εαυτό πιο καθαρά και το οποίο μπορεί να μας κάνει να αντιληφθούμε, ότι υπάρχει σκοπός, τάξη και λογική που διέπουν την ύπαρξη μας μέσα σ ένα ευρύτερο σχέδιο που την περικλείει.

 

Όπως έλεγε και ο Κάντ: ¨Ο έναστρος ουρανός πάνω από τα κεφάλια μας και η ηθική που κυριαρχεί στο βάθος της καρδιάς μας¨ ενώνοντας τα, όπως τις δύο όψεις κάθε τι αδιαίρετου.

 

Το ωροσκόπιο είναι το θεϊκό σχέδιο του Θεού. Με όσο μεγαλύτερη ακρίβεια μπορούμε εμείς να το διαβάζουμε, τόσο περισσότερο πρέπει να καταλαβαίνουμε πως είναι αδύνατον να ξεφύγουμε από το πεπρωμένο μας.

Το πεπρωμένο θύελλα σωστή
Ο άνθρωπος ανήμπορο κλαδί
Πότε η θύελλα ψηλά το ανεβάζει
Πότε στα τάρταρα το κατεβάζει.
Κι όταν το πάει με χάρη στα ψηλά
Καυχιέται το κλαδάκι για τα δικά του τα φτερά.

Hieronymus Lorn

Παύλος Χαϊκάλης

Δείτε ακόμα...

Εγγραφείτε στο Newsletter

για να λαμβάνετε πρώτοι όλη τη νέα αρθρογραφία για τα θέματα που σας ενδιαφέρουν